bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Obrali Montreal o vítězný gól? Gallagher po prohře s Ottawou kritizoval rozhodčí

24. února 2021, 15:20

Matěj Hodoval

Ačkoliv už dnešní National Hockey disponuje technologiemi, o kterých by se dřív lidem mohlo jen zdát, dochází stále i ke kontroverzním rozhodnutím. Pocítil to také útočník Montrealu Brendan Gallagher, jehož video připravilo o vítěznou trefu.

Canadiens a Senators se postarali o napínavou přestřelku. V základní hrací době padlo hned osm branek. Mohlo jich ale být devět, kdyby těsně před koncem nezasáhl videorozhodčí.

Za stavu 4:4 si v posledních vteřinách utkání vypracovali hokejisté Montrealu velký tlak, ze kterého nakonec vytěžili vytouženou trefu, když Chiarotovu ránu od modré tečoval před ottawským gólmanem Brendand Gallagher.

Jenže celou situaci nakonec přezkoumávali videorozhodčí v Torontu. Gól uznán nebyl, důvodem bylo nedovolené bránění brankáři ze strany hostujícího útočníka. Ve tváři Gallaghera byla pochopitelně okamžitě po verdiktu vidět frustrace.

Ke kontaktu s Mattem Murrayem opravdu došlo, jenže z opakovaného záznamu jde vidět, že se osmadvacetiletý Kanaďan dostal do střetu s gólmanem kvůli souboji s obráncem Nikitou Zajcevem. Murray se stihl znovu postavit 4,5 vteřiny před koncem, Gallagherova teč pak přišla, když svítilo na ukazateli času přibližně 3,1 vteřiny.

„Stále hledám vysvětlení, které dává smysl.Na začátku každé sezony si sedneme a NHL pro nás připraví video. Rozhodčí vidí úplně to stejné video. Viděli jsme loňský klip, ve kterém hráč Islanders narazil do Frederika Andersena z Toronta. Gólman měl čas se znovu zvednout, puk skončil v bráně a gól byl uznán,“ vypráví frustrovaný Gallagher stanici Sportsnet.

„Tady jsem byl sražen na zem. Měl jsem čas se zvednout, takže mi nemůžete říct, že ho neměl i gólman Ottawy,“ pokračuje Gallagher.

„Jediné vysvětlení, které jsem dostal bylo, že jsem byl v brankovišti. Můžete ale vidět, jak jsem se snažil dostat se z modrého půlkruhu. Viděli jsme podobné situace, kdy gól platil. Z nějakého důvodu je tento příklad odlišný. Nevím proč, podle mě to ničí ten produkt. Nekonzistence,“ dodal naštvaný útočník.

Pohár hořkosti vypili Canadiens až do dna. Nejen, že v závěru přišli o dva body, ale Ottawě nakonec podlehli v samostatných nájezdech.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.