bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nursová vytáhla parádní nájezd, McDavid ohromil přesností

4. února 2023, 14:30

Denisa Veselá

Dovednostní soutěže v rámci All Stars víkendu přinesly hned několik zajímavých okamžiků. Velkou parádu si střihla v nájezdu na Igora Šesťorkina Sarah Nursová, McDavid sestřelil v soutěži přesnosti osm terčů z osmi střel, na výhru to však nestačilo.

Den před Utkáním hvězd se tradičně konají dovednostní soutěže. Letos vyšlo pořadatelství na Floridu, kde panuje letní počasí, některé disciplíny se tak konaly na pláži nebo na golfovém hřišti. Nejlepší výkony večera byly k vidění FLA Live Areně.

Během soutěže o nejlepší gólmanský tandem se na ledové ploše objevily i americké a kanadské hokejistky, které se účastnily nájezdů společně s hráči NHL. Většina exekutorů působila poměrně odevzdaně a gólmani měli celkem jednoduchou práci. A tak zazářila jedna z žen, Sarah Nursová. Kanadská reprezentantka má doma zlato z mistrovství světa či olympiády, nyní ukázala svůj hokejový um v nájezdu proti Igoru Šesťorkinovi. Předvedla parádní Forsbergovu kličku, za kterou sklidila velký aplaus.

„Před touto akcí jsem se o soutěži bavila s přáteli a ti mi řekli, abych tu kličku zkusila. Trochu jsem nad tím přemýšlela, a nakonec jsem ji vytáhla a vyšlo to. Nejprve jsem nevěděla, že kotouč byl v brance, ale pak jsem si všimla potlesku a došlo mi to,“ podělila se se svými dojmy kanadská reprezentantka pro nhl.com.

Connor McDavid se letos nepředstavil v soutěži o nejrychlejšího bruslaře, místo toho vyzkoušel přesnost. I v této soutěži vytáhl neskutečné kousky. V prvním kole šel na řadu jako poslední a v tomto případě platilo pořekadlo – to nejlepší nakonec. Kanadský fenomén sestřelil všechny čtyři terče za méně než deset vteřin, potřeboval k tomu čtyři kotouče.

Semifinále nabídlo přímý střet McDavida s Kadrim, hráč Edmontonu sice opět trefil všechny čtyři terče čtyřmi puky, Nazem Kadri byl však rychlejší, i když potřeboval kotouč navíc. Číslo 97 předvedlo další parádní výkon, cenné desetinky mu však sebrala větší preciznost v míření na cíl. V semifinále zapsal čas lehce nad deset vteřin.

„Do bruslařské soutěže jsem nešel, protože jsem chtěl ukázat, že umím i něco jiného. Chtěl jsem ukázat, že umím střílet puk,“ komentoval McDavid po soutěži.

Soutěž o nejpřesnějšího střelce nakonec opanoval Brock Nelson, který ve finále porazil Nazema Kadriho.

Hráče čeká v sobotu další část hvězdného víkendu, Utkání hvězd začíná ve 21 hodin středoevropského času.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.