bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Novák je při chuti. Po hattricku patří ke špičce WHL! Činil se i Gut

31. října 2021, 17:43

Martin Voltr

Parádní produktivitu zatím v kanadské Western Hockey League vykazují dva čeští reprezentanti. Michal Gut i Pavel Novák mají průměr výrazně nad bod na utkání, v sobotu vstřelili dohromady pět gólů!

Pavlu Novákovi perfektně vyšel duel jeho Kelowny proti Victorii. Už během první třetiny stihl nasázet dva góly, třetí přidal v poslední části a Rockets nakonec zvítězili 5:4 po prodloužení. Český útočník se pokaždé prosadil díky důrazu kolem brankoviště.

Pro Nováka to nicméně nebyl první zámořský hattrick – ten první zaznamenal téměř přesně před dvěma lety. Jako tehdy, i nyní byl vyhlášen první hvězdou večera.

Kelowna zatím odehrála jen šest zápasů, nejméně ze všech týmů v soutěži. Novák přesto nasbíral už deset bodů za pět gólů a pět asistencí. S průměrem 1,67 bodu na utkání je pátým nejlepším hráčem celé WHL!

Výtečně si zatím vede také druhý tahoun české juniorské reprezentace Michal Gut – na deset bodů (3+7) potřeboval jen o jeden zápas víc. Je však neuvěřitelnou náhodou, že oba talenti skórují ve stejné dny. Gut se v sobotu prosadil dvakrát a Everett dovedl k výhře 4:1 nad Spokane.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.