bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nová smlouva pro ruskou oporu. Canucks podepsali Kuzmenka

27. ledna 2023, 12:30

David Zlomek

V průběhu minulé sezony se sváděl velký boj o to, kdo do svých služeb ukořistí jednoho z nejlepších hokejistů působících mimo NHL. Nakonec to vyšlo Vancouveru, který Andreje Kuzmenka zlákal do svých řad. A spolupráce bude pokračovat!

Šestadvacetiletý útočník před sezonou podepsal jen na rok. V NHL ale ukázal, že do nejlepšího hokeje patří. Ve Vancouveru se ihned zařadil mezi nejlepší hráče, což dokazuje i jeho produktivita. 

Zatím odehrál 47 utkání, v nichž jednadvacetkrát skóroval a o jeden zářez víc má v podobě asistencí. Dohromady tedy 43 bodů.

A jelikož by se v létě mohl stát nechráněným volným hráčem, museli Canucks jednat. A povedlo se, s ruským útočníkem podepsali dvouleté prodloužení smlouvy na 5,5 milionů dolarů ročně.

„Andrej je hráč, na jehož získání jsme v létě velmi tvrdě pracovali,“ řekl po podpisu generální manažer Canucks Patrik Allvin. „V této sezóně výborně zapadl do naší skupiny útočníků a velmi dobře se přizpůsobil severoamerickému stylu hry. Jeho vášeň a nadšení pro hokej pozitivně působí v šatně. Jsme nadšeni, že bude pokračovat ve své kariéře ve Vancouveru Canucks.“ 

Zatímco v posledních dnech se začínaly objevovat spekulace, že by možná Canucks mohli vyměnit J. T. Millera a ponechat si Bo Horvata, po tomto podpisu je všem nadějím na udržení kapitána konec. 

Alespoň to vyplývá z informací dobře obeznámeného novináře Ricka Dhaliwala, který dokonce napsal: „Pat Morris, Horvatův agent, byl ve Vancouveru dva dny. Vedení Canucks se s ním ale ani jednou nevidělo. Je rozhodnuto, vybrali si Kuzmenka.“

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.