bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nová smlouva pro Hronka! Český bek v Detroitu setrvá další tři sezony

3. září 2021, 23:16

Daniel Fekets

Třiadvacetiletý Filip Hronek se dočkal podepsání nového kontraktu. V barvách Detroitu Red Wings by měl zůstat minimálně další tři roky, upsal se totiž do konce sezony 2023/2024. Celková hodnota smlouvy je 13,2 milionů dolarů.

Rodák z Hradce Králové se těší na svou čtvrtou sezonu v nejlepší hokejové lize světa. Detroit jej draftoval v roce 2016 na celkové 53. pozici.

Po brzkém odchodu z mateřského celku, ve kterém stačil posbírat ještě jako náctiletý 41 startů, se vydal za moře. V barvách farmářského Grand Rapids Griffins nadchl především v sezoně 2017/2018, ve které stačil posbírat 40 bodů v 72 zápasech. Přestože NHL do té doby ještě neokusil, představil se už i na seniorském mistrovství světa.

V Detroitu se stal klíčovým zadákem hned v první sezoně, to si připsal přesně 0,5 bodu na utkání. Podobnou bilanci měl v sezoně minulé i předminulé.

Ročník 2020/2021 načal v Hradci Králové, neboť NHL odstartovala až v lednu. V české nejvyšší soutěži si připsal 23 bodů za 22 utkání, což je na obránce perfektní vizitka.

I když ani ve třetí sezoně v Detroitu play-off nevybojoval, v hierarchii obránců Red Wings mu znovu patřilo první místo. Hronek byl využíván na všechny herní situace, ostatně na ledě trávil v průměru něco málo přes 23 minut, což bylo jednoznačně nejvíce z celého týmu. Po Dylanu Larkinovi byl vůbec druhým nejpilnějším střelcem Detroitu. Na brány soupeřů vysílal více než 2 střely na utkání.

Nejlepší obránce MS v hokeji 2019 se v obraně Red Wings může těšit na nové spoluhráče. Generální manažer Steve Yzerman přes léto angažoval Jordana Oesterleho či Nicka Leddyho.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.