bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nosek podepsal ve Vegas, s městem hazardu je spojen na další rok

20. července 2018, 12:00

Jan Hausmann

Pětadvacetiletý Tomáš Nosek měl jít původně k neoblíbené arbitráži, s klubem se ale nakonec stačil dohodnout. Nová smlouva ho ke Golden Knights váže na jednu sezonu. Autor patnácti bodů v letošní základní části a dalších šesti v play-off si díky ní přijde na 962 500 dolarů.

K arbitráži se chodí, pokud se organizace a hráč nemohou domluvit na výši finančního ohodnocení. U arbitráže si pak obě strany předhazují argumenty, proč je právě jejich požadavek oprávněný. A o výsledku rozhodne nezávislá třetí strana. A jelikož jde často o velké sumy peněz, ani jeden z aktérů si nebere servítky.

„Nikdo nikdy z arbitráže neodejde nadšený. Někdo je zklamaný, někdo méně spokojený, někdy jsou dokonce obě strany zklamané. Nikdy nejásají oba tábory,“ řekl šéf hráčského rozvoje Detroitu Red Wings Jiří Fischer pro server iDnes. Bývalý švédský brankář Tommy Salo se při ní prý i rozbrečel. Tomu všemu se tedy Tomáš Nosek vyhnul. K arbitráži se totiž přihlásí každoročně poměrně dost hráčů, většina z nich si ale s klubem plácne ještě před jejím uskutečněním. Stejně jako Nosek.

Pardubický odchovanec se do Vegas dostal během loňského rozšiřovacího draftu, kdy si ho nový člen vytříbené společnosti zvané NHL vytáhl z Detroitu. Nosek naskočil v základní části do 67 duelů, šlo tedy o jeho první kompletní ročník v National Hockey League. A stihl v něm nasázet sedm branek a přidat osm asistencí. V hodnocení +/- zakončil základní část na pěkných +6.  

Pořádně to ale Nosek rozbalil až ve vyřazovacích bojích, kde jejich atmosféru okusil v 17 kláních (Golden Knights jich celkem odehráli dvacet). A i přesto, že na ledě strávil v průměru jen 11,5 minuty (dvanáctý „nevytěžovanější“ útočník), dokázal posbírat šest bodů (4+2). Jeho hvězda nejvíce zazářila 28. května v domácí T-Mobile aréně. Ten den bylo na programu první utkání finále Stanley Cupu a Tomáš Nosek se dostal do hlavní role. Dvěma trefami se postaral o vítězství Vegas, hlavně si ale zapsal i trefu vítěznou! A jako třešnička na dortu přišlo i ocenění první hvězdy zápasu.

Tak uvidíme, jestli dokáže Nosek během následující sezony zvednout svou roli. V konkurenci Paula Stastneho, Tomáše Tatara, Jonathana Marchessaulta, Erika Hauly či Reillyho Smitha to nebude mít vůbec snadné. A to ještě nepočítáme kometu posledního ročníku, Williama Karlssona. A proč? No protože i on míří k arbitráži. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.