bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Ničuškin a Spooner vyplaceni ze smlouvy, podaří se jim najít nové angažmá?

30. června 2019, 14:20

Jiří Sameš

V sobotu 29. června byli vyplaceni ze smlouvy další dva hokejisté. Oběťmi se tentokrát stali útočníci Valerij Ničuškin, Ryan Spooner, oba tak budou od pondělí 1. července hledat nové angažmá.

Valerij Ničuškin a Ryan Spooner mají za sebou v National Hockey League další těžkou sezonu. Nenaplnili očekávání, jejich kluby se je tak rozhodly umístit na bezpodmínečnou listinu volných hráčů za účelem vyplacení ze smlouvy.

Nyní se pokusí si najít nové angažmá, které by jim zajistilo čerstvý start.

Ničuškin se před sezonou 2018-2019 rozhodl vrátit po dvouleté štaci v Kontinentální hokejové lize, kde hrál za CSKA Moskva, zpět do Dallasu Stars. 1. července 2018 podepsal dvouletý kontrakt na celkem 5.9 milionů dolarů.

Návrat to byl však doslova bídný. Za 57 zápasů nezvládl vstřelit ani jeden gól, za 10 asistencí zapsal celkem pouze 10 kanadských bodů. 

Čtyřiadvacetiletého Rusa Stars draftovali v roce 2013 v prvním kole, jako celkově desátého v pořadí. Premiérovou sezonu (2013-2014) prožil solidní, když v 79 utkáních vsítil 14 gólů a zaznamenal celkem 34 kanadských bodů.

Následující ročník měl obtížný. Odehrál jen osm duelů, neboť podstoupil operaci kyčle. Před odchodem do Ruska si potom počínal průměrně.

V nejlepší hokejové lize světa doposud nastoupil k 223 zápasům, přičemž vstřelil 23 gólů a připsal si celkem 74 kanadských bodů.

Spooner minulou sezonu zahajoval u New York Rangers, už 16. listopadu byl jimi ale vyměněn k Edmonton Oilers. Odtud se následně 16. února, chvíli před uzávěrkou přestupů, stěhoval k Vancouver Canucks.

Dohodu měl dvouletou na celkem osm milionů dolarů. Uzavřel ji 31. července 2018 s Rangers.

Sedmadvacetiletý Kanaďan loni dohromady odehrál 52 zápasů, vstřelil přitom tři góly a zapsal celkem pouze devět kanadských bodů.

Při působení u Oilers mimochodem stihl sehrát i sedm duelů na farmě, v American Hockey League, za Bakersfield Condors. V sedmi utkáních vsítil dva góly a zaznamenal celkem šest kanadských bodů.

Draftován byl Boston Bruins v roce 2010 ve druhém kole, jako celkově 45. v pořadí. V NHL k dnešnímu dni nastoupil k 325 zápasům, vstřelil 48 gólů a připsal si celkem 167 kanadských bodů.

Trh s volnými hráči startuje v pondělí od 18:00 SEČ.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.