bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL v číslech: Podpis Toffoliho? Krádež za bílého dne

22. října 2020, 15:37

Adam Papoušek

V NHL se toho už momentálně tolik neděje. Hráči mají pauzu, případně trénují individuálně, zatímco generální manažeři stále mohou podepisovat volné hráče, kterých už ale tolik nezbylo. Většina z nich našla svého chlebodárce a jedním z nich je i Tyler Toffoli, který si plácl s Canadiens.

Dnes 28letý útočník se během tohoto roku objevil na soupisce tří různých týmů, když nejprve v polovině února byl vytrejdován z Los Angeles Kings do Vancouveru Canucks, kde během deseti utkání v základní části nasbíral vynikajících 10 bodů (6+4) a okusil také zápasy vyřazovacích bojů.

Vinou zranění v play-off ovšem zasáhnul jen do sedmi utkání, v nichž nasbíral 4 body za dvě branky a dvě asistence.

Tyler Toffoli i Jim Benning, generální manažer Kosatek, vyjádřili touhu po prodloužení spolupráce, ovšem nestalo se tak. Canucks nebyli očividně ochotni splnit požadavky, jaké mu nabídli Canadiens. Smlouva na 4 roky s průměrným výdělkem 4,25 milionů USD ročně.

Skvělý kontrakt

Mnozí odborníci, novináři či analytici se pak shodli na tom, že se jedná o jeden z nejlepších podpisů na volném trhu za posledních několik let. A my souhlasíme.

Toffoli je přesným prototypem hráče, kterého by chtěl každý trenér ve svém týmu mít. Po celou kariéru dělá své spoluhráče lepšími do ofenzívy i defenzívy, v drtivé většině utkání jeho tým s nim na ledě soupeře přehrává.

Jediným mínusem Toffoliho je jeho efektivita, která zaostává. I to je zřejmě důvod, proč kývnul nakonec na tak "nízký" kontrakt.

Jak můžete vidět na výše uvedené kartě, Toffoli zažil brilantní poslední sezonu. A to i přesto, že hned 62% svého času hrál proti elitním formacím soupeře. Famózní!

O to víc je nám skutečně záhadou, že nepodepsal kontrakt za alespoň 5,5 milionů dolarů ročně.

Zato Canadiens si rozhodně můžou mnout ruce. Zatímco jiné tahy se Bergevinovi letos úplně nepodařili (Anderson, Edmundson), tak za tento si zaslouží klobouk dolů s hlubokým předklonem.

Závěr

Montreal v Toffolim získal skvělé pravé křídlo do druhé formace a společně s Brendanem Gallagherem tvoří jednu z nejlepších prvních dvojic pravých křídel v celé NHL.

Teď už jen aby Julien našel ideální spoluhráče pro Toffoliho, kteří vynahradí jeho slabší produktivitu a v Montrealu budou jistě spokojeni. Vůbec bychom se nedivili, kdyby Jonathan Drouin, který má potřebný talent ve finální fázi, ale problémy s celoplošnou hrou, vedle něj vyrostl ve kvalitního hráče tak, jak se od něj očekávalo před draftem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.