bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL v číslech: Montreal podepsal s Edmundsonem na 4 roky!

18. září 2020, 9:00

Adam Papoušek

Montreal Canadiens si plácl se zadákem jménem Joel Edmundson na čtyři roky, během kterých si bývalý bek Blues či Hurricanes, na něhož získali Habs vyjednávací práva minulý týden za výběr v pátém kole draftu, vydělá 14 milionů dolarů.

27letý obránce, který minulý rok vyhrál Stanleyův pohár se St. Louis Blues, tak podepsal svůj doposud životní kontrakt.

Joel Edmundson odehrál v NHL 337 utkání, během kterých nasbíral 72 bodů za 20 branek a 52 asistencí. Dalších 53 zápasů odehrál ve vyřazovacích bojích, kde zaznamenal šest branek a přidal devět asistencí.

Podle posledních informací pak Canadiens počítají s Joelem Edmundsonem na pozici levého beka ve druhém obranném páru vedle Jeffa Petryho.

Další Alzner?

Kdekdo byl přesvědčen o tom, že Marc Bergevin, generální manažer Habs, se poučil z podpisu Karla Alznera, kterého v létě 2017 podepsal na 5 let za více než 23 milionů dolarů, přičemž se ihned od druhé sezony stal pro klub pouhou přítěží v platovém stropu.

Jak se ovšem zdá, tak se tak nestalo. Joel Edmundson by sice neměl být tak špatný jako Alzner, ovšem vše nasvědčuje k tomu, že svoji roli ve druhém obranném páru velmi dlouho neudrží.

Letos v dresu Hurricanes byl celkově nejslabším zadákem, když všichni parťáci s ním vykazovali mnohem horší výsledky než bez něj.

Krásně to dokazuje i hráčova karta, když v relativních statistikách patřil vůbec k nejhorším v rámci celé NHL.

Pouze osm procent jiných hráčů v celé lize vykazovalo horší hodnotu ve statistice 'GAR (Goals Above Replacement)' než Edmundson.

Jinými slovy: 27letý zadák patřil k nejhorším bekům uplynulé sezony.

Na výše uvedeném grafu můžeme vidět, že práce s pukem Edmundsonovi příliš nevoní. Patřil mezi nejhorší beky v úspěšně kontrolovaných výstupech z obranné zóny ('Possession Exits') a o nic lepší to nebylo ani s úspěšně kontrolovanými vstupy do útočné třetiny kluziště ('Carries' a 'Entry Passes').

Závěr

Edmundson s dobrým parťákem vedle sebe, což Jeff Petry rozhodně je, bude zaznamenávat celkem solidní počet střeleckých pokusů na soupeřovu bránu, tudíž svých 20 bodů zřejmě nasbírá.

Ovšem celkově se dá předpokládat, že bude mít negativní vliv na hru Canadiens tak, jako tomu bylo u Hurikánů, a Bergevin zjistí, že dát Edmundsonovi hned čtyřletý kontrakt za 3,5 milionů dolarů ročně nebyl dobrý krok.

Nebo že by Joel Edmundson dokázal výrazně vylepšit svůj styl, Julien mu najde vhodnou roli a všem dokáže, že může být platným bekem ve druhém obranném páru? Kdo ví.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.