bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL v číslech: James van Riemsdyk ve 31 letech zažívá životní sezonu

2. března 2021, 17:44

Adam Papoušek

Někteří hráči zažívají svůj vrchol pár sezon po draftu. Drtivá většina hokejistů okolo 27 let. A pak jsou výjimeční hokejisté, kteří svůj životní ročník odehrají až po svých třicátých narozeninách. James van Riemsdyk z Philadelphie má velmi dobře našlápnuto k tomu, aby se stal jedním z nich.

Dvojka draftu 2007 má za sebou v NHL už 11 sezon, odehráno přes 700 utkání, ovšem ve své 12. sezoně doposud udivuje téměř všechny hokejové fanoušky.

Americký útočník je v současnosti suverénně nejproduktivnějším hráčem Flyers, když s 25 body (10+15) má náskok hned 8 bodů na druhého Joela Farabeeho, další nemalé překvapení v letošním ročníku. V rámci NHL pak momentálně J. van Riemsdykovi patří sedmá příčka.

Velmi dobrá čísla

Ač tomu budete věřit, nebo ne, tak i při pohledu na bilanci Philadelphie v letošním ročníku (11-4-3) se sluší říci, že Letci od třetího utkání s Buffalem do víkendových duelů (opět) se Sabres nehráli nijak oslnivě. Ve většině zápasů bývali přehráváni, byť třeba daný zápas dotáhli do vítězného konce.

To se odráží i v tom, že pouze šest hráčů Philadelphie, kteří odehráli letos alespoň 100 minut, momentálně vykazují pozitivní hodnotu v poměru očekávaných gólů pro a proti.

James van Riemsdyk je s hodnotou 52 % jedním z nich. V kontextu NHL to je sice pouze nadprůměrná hodnota, ovšem v souvislosti s výkony Flyers se jedná o skutečně velmi dobrou vizitku pro van Riemsdyka.

Celkově pak Flyers s americkým útočníkem na ledě při hře pět proti pěti vstřelili 19 branek, zatímco jich inkasovali 12. Opět velmi dobrý rozdíl ve prospěch Jamese van Riemsdyka.

Životní ročník

Není náhodou, že americký rodák oplývá percentilem 98 v kolonce 'Scoring'. Momentálně mu totiž patří hned druhá příčka v získaných bodech při hře 5 proti 5 při přepočtu na 60 minut hry v celé NHL. Lépe se zatím dařilo pouze Matsu Zuccarellovi, který ovšem odehrál o více než 100 minut méně než útočník Flyers.

Na druhou stranu je také třeba uznat, že van Riemsdykovo 'PDO' je momentálně na hodnotě 108,7 (při hře 5 proti 5), což je téměř neudržitelné a je jen otázkou času, kdy produktivita Jamese van Riemsdyka poklesne.

Nic to však nemění na tom, že má velmi dobře našlápnuto k tomu, aby nasbíral v letošním zkráceném ročníku alespoň 50 bodů (73 bodů v 82 zápasech), což by znamenalo jeho životní sezonu.

Ve svých 31 letech.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.