bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL rozdávala tresty. Stopku dostali dva kapitáni

16. října 2021, 13:48

Matěj Hodoval

Oddělení National Hockey League starající se o bezpečnost hráčů se v úvodu sezony muselo zabývat dvěma nebezpečnými zákroky. Hned v prvních zápasech svých týmů se provinili kapitáni Colorada Avalanche a Detroitu Red Wings.

Jako první byl potrestán coloradský lídr Gabriel Landeskog.

Švédský útočník se ostrého zákroku dopustil v utkání proti Chicagu. K inkriminovanému okamžiku došlo v 57. minutě, rodák ze Stockholmu si ve středním pásmu vyhlédl Kirbyho Dacha. A zatímco byl forvard Blackhawks na kolenou, poslal jej Landeskog nemilosrdně na mantinel.

Na ledě se pochopitelně strhla mela. V samotném utkání si však Landeskog vysloužil pouze menší trest za vražení na nahrazení, nicméně dodatečný postih byl mnohem přísnější. Colorado se bez svého kapitána bude muset obejít následující dva zápasy (proti St. Louis a Washingtonu).

Jednozápasovou stopku pak vyfasoval detroitský Dylan Larkin.

Kapitán Rudých křídel byl v trochu odlišné situaci. K incidentu došlo ve 12. minutě druhé třetiny zápasu mezi zmiňovaným Detroitem a obhájcem Stanleyova poháru z Tampy Bay.

Larkin byl nejprve tvrdě atakován Mathieum Josephem, forvard Blesků však za svůj zákrok inkasoval “pouze“ dvouminutový trest, byť se rovněž jednalo o vskutku nebezpečnou situaci. Tahoun Red Wings ale neudržel po ostrém hitu nervy na uzdě a rozhodl se soupeře potrestat sám, a tak se zvedl a Josepha udeřil.

Forvard s jednasedmdesátkou na zádech tak nebude k dispozici pro střetnutí s Vancouverem.

Souhlasíte s výší trestů pro oba útočníky?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.