bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL pokračuje pěti zápasy. Na led vyjedou dva dosud neporažené týmy

27. října 2021, 20:10

Tomáš Němčík

Program kanadsko-americké NHL je neúprosný, a tak další noc přinese další porci zápasů. Hrát se bude na pěti stadionech, když hned na čtyřech z nich vyjede na led alespoň jeden český zástupce. Svá utkání sehrají také Panteři a Olejáři, když ani jeden z těchto celků zatím neochutnal hořkost porážky.

Jak už bylo nastíněno, tak hodinu po půlnoci vyjedou na led hokejisté Floridy, kteří jsou v letošním ročníku prozatím stoprocentní. Silná je především jejich ofenzíva, jelikož právě Panteři mají na svém kontě nejvíce vstřelených branek, a to konkrétně sedmadvacet za šest odehraných utkání. 

na Floridě tamní celek vyzvou Medvědi z Bostonu, kteří do sezóny vstoupili také úspěšně. Za odehrané čtyři zápasy si bostonští hokejisté připsali tři výhry, na kterých se nejvíce podílela první formace. Brad Marchand má na svém kontě už sedm kanadských bodů, David Pastrňák pak o dva méně.

Ve stejném čase začnou svůj duel také dva celky, kterým se zatím daří nad očekávání. Domácímu Washingtonu chybí od začátku ročníku Nicklas Bäckström, což ale jeho spoluhráčům zatím příliš nevadí. Jeho úlohu zatím skvěle nahrazují Jevgenij Kuzněcov a Tom Wilson. Ruský útočník má na svém kontě bilanci 4+5 a Kanaďan 0+7. Ve skvělé formě úvod sezóny zastihl také Alexandra Ovečkina, který je zatím se sedmi brankami nejlepším střelcem celé ligy.

Soupeřem celku z hlavního města USA budou hokejisté Detroitu, kteří si zatím také nevedou vůbec špatně. Red Wings za úvodních šest zápasů posbírali sedm bodů, což se jim naposledy povedlo v sezóně 2017/2018. Výborně se zatím jeví mladíci Lucas Raymond a Moritz Seider, oba patří k nejproduktivnějším hráčům týmu.

Chicago vyzve ve vlastní aréně hokejisty Toronta. Bude se jednat o duel dvou trápících se celků, od kterých se rozhodně čekalo více. Blackhawks dokonce zatím čekají na svou první výhru sezóny a dnes to budou mít těžké. Bude jim chybět hned několik hokejistů, včetně Patricka Kanea. Maple Leafs za sedm odehraných zápasů posbírali pět bodů, což je na jejich poměry také málo.

Dallas si to následně rozdá s oslabenými Golden Knights, které trápí značná marodka. Hrát nebudou například Mark Stone, Alex Tuch, Max Pacioretty nebo Zach Whitecloud, což jsou pro Vegas citelné ztráty.

Noční program zakončí duel mezi rozjetým Edmontonem a Philadelphií. Domácí mají odehraných pět utkání, ve kterých se jim povedlo získat plný počet deseti bodů. Tabulce produktivity už tradičně kralují Connor McDavid a Leon Draisaitl, mezi kterými je zatím Alexandr Ovečkin. Všichni tito tři už získali přes deset kanadských bodů.

Flyers svůj kádr před sezónou značně obměnili, a tak nelze čekat zázraky hned od startu sezóny. Philadelphia však nezačala špatně, když ze čtyř utkání vydolovala pět bodů.

01:00 Florida Panthers – Boston Bruins

01:00 Washington Capitals – Detroit Red Wings

01:30 Chicago Blackhawks – Toronto Maple Leafs

02:30 Dallas Stars – Vegas Golden Knights

04:00 Edmonton Oilers – Philadelphia Flyers

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.