bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

NHL je zpět! Premiéra Horvata, či bitva o Floridu!

6. února 2023, 21:03

Viktor Pavlovec

Po krátké odmlce věnované All-Star se nejprestižnější hokejová liga světa vrací do zajetých kolejí. V noci na úterý bude na programu šest duelů. Hodně sledovaný bude první start Horvata za Islanders, boj o post krále Floridy nebo střetnutí Jezdců s Calgary.

Velkou pozornost na sebe strhne už v 1:00 střetnutí Philadelphie s Ostrovany. Za normálních okolností by toto klání nevzbuzovalo až takový povyk, ale nyní se oči všech fanoušků upínají právě sem, jelikož v dresu Islanders poprvé naskočí Bo Horvat. New York získáním kapitána Vancouveru vyhlásil jasný útok na vyřazovací část. Zatím je totiž za divokou kartou a sběr bodů je nyní povinností. Letci ovšem v poslední době nepředváděli špatné výkony, a ještě mají naději na pokračování sezony po základní části. Dá se tedy očekávat velmi zajímavá bitva.

Ve stejný čas odstartuje také střetnutí mezi Lightning a Panthers. Florida má stále obrovské problémy s výkoností. Tým působí rozháraným dojmem a zatím to vypadá na pěkný propadák. Panteři musí jít od zápasu k zápasu, aby se katastrofální sezonu ještě pokusili zachránit. Tampa Bay hraje naopak stále ve velké pohodě a na svého soupeře má pořádný náskok. Florida bude muset nastoupit bez brankáře Sergeje Bobrovského a nejistý je i start Spencera Knighta.

V 1:30 se rozsvítí světla v Prudential Center. Zde se Ďáblové postaví proti Canucks. Zatímco New Jersey se snaží udržet si pozici v Metropolitní divizi, tak Vancouver již zahájil výprodej. Právě s Devils byl spojován přesun Brocka Boesera. Kanadský celek trápí kromě špatných výkonů i rozsáhlá marodka, která má také částečnou vinu na umístění Kosatek. O favoritovi tohoto duelu tedy není pochyb.

Čas 1:30 znamená i měření sil mezi Jezdci a Plameny. Rangers v poslední době střídali pravidelně vítězství s porážkami. Oproti jiným celkům se jim zatím vyhýbají zranění, takže mohou postavit to nejlepší, co mají. Calgary v Pacifické divizi dýchá na záda svého největšího rivala z Edmontonu a baží po jeho postupové pozici.

O hodinu později přivítá Dallas Kačery. Pro Stars je to ideální příležitost, jak prolomit sérii tří porážek v prodloužení a vrátit se na vítěznou vlnu. Je ale potřeba říci, že navzdory umístění Ducks, se musí mít Dallas na pozoru. Anaheim totiž z posledních pěti klání čtyřikrát zvítězil. Měl proti sobě však až na Colorado papírově slabší celky.

Noc nám ve 3:00 uzavře střetnutí v poušti. S Arizonou se utká Minnesota, která hájí svoji pozici před Coloradem a Predátory. Zatím má k dispozici všechny hráče ze své soupisky a bude tedy moci naskočit do zápasu v plné polní. Arizona se až na světle výjimky trápí a radovat se může pouze z kvalitních výkonů Karla Vejmelky.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.