bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nezlomný obr! Chára zvažuje pokračování v NHL, rozhodne v září

26. června 2022, 10:03

Patrik Czepiec

Za celou minulou sezonu vstřelil slovenský obránce Zdeno Chára pouhé dvě branky. Druhý zářez zaznamenal v posledním utkání základní části proti současnému finalistovi a obhájci Stanley Cupu z Tampy Bay. Stylová rozlučka, shodovala se hokejová veřejnost. Nikdo nečekal, že by pětačtyřicetiletý veterán, kterému vypršel kontrakt s Islanders, vůbec mohl přemýšlet nad pokračováním v nejlepší lize světa.

Jenže nejvyšší hráč v historii NHL a její nejstarší současný člen svůj konec neroztruboval. Podle informací, které zveřejnila webová stránka The Boston Globe, naopak Chára uvažuje o prodloužení už tak velmi bohaté kariéry. V letošním ročníku vystřídal Chrise Cheliose na trůnu nejvytíženějšího obránce, přesto má neutuchající chuť hrát hokej. 

„Léto stráví s rodinou a uvidí, jak je na tom po fyzické stránce. Jeho finálního rozhodnutí se dočkáme v září. Není kam spěchat,“ uvedl dnes ráno ve strohém vyjádření Chárův agent Matt Kreator. 

V minulé sezoně se dostal slovenský velikán na 14 bodů, ale jeho úkolem bylo hlavně vychovávat talentované obránce Islanders. Často nastupoval s Noahem Dobsonem, o 23 let mladším kolegou. Chárův přínos pro tým byl neoddiskutovatelný, vždyť napříč pěti nejpopulárnějšími zámořskými soutěžemi nenastupoval ostřílenější borec.

Celkově zvládl rodák z Trenčína už 1680 utkání v základní části, v nichž nastřádal 680 bodů. V play off má zaokrouhlenou bilanci v podobě 200 odehraných partií a 70 bodů, letos však s newyorským týmem do vyřazovací fáze neprošel.

Po závěrečném hvizdu posledního zápasu této sezony mu dokonce hráči Tampy Bay s respektem potřásli rukou. Ani oni si nemysleli, že by se snad slovenský obránce ještě mohl vrhnout střemhlav do akce. Nyní tato možnost není tolik nereálná. 

Další ročník vypukne 11. října v Praze, v září budou tradičně probíhat tréninkové kempy. Podcenění přípravy ale od Cháry nečekejte. Do svého proslulého notesu, v němž má poznámky k tréninkům z celé dosavadní kariéry, zřejmě připíše další řádky. Třeba mu pak na stole znovu přistane last minute nabídka.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.