bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nevídané vyloučení. Lemieux kousl Tkachuka, kapitán Ottawy nechápal

28. listopadu 2021, 12:57

Matěj Hodoval

Ve světě fotbalu se tímto netradičním faulem nechvalně proslavil Luis Suárez, na ledovém kluzišti jej pak naposledy napodobil Brendan Lemieux. Útočník Los Angeles se během potyčky zakousl do protihráče Bradyho Tkachuka.

Takové vyloučení nebývá v National Hockey League k vidění běžně. Brendan Lemieux inkasoval v utkání s Ottawou trest na pět minut a do konce zápasu za kousnutí.

K incidentu došlo na konci 54. minuty. Z na první pohled nevinného pošťuchování vzešla bitka mezi domácím Lemieuxem a hostujícím kapitánem Bradym Tkachukem.

Oba kohouti se do sebe pustili dost ostře a nezastavili, ani když se oba ocitli na ledě. Právě tehdy se útočník Los Angeles rozhodl svého soupeře kousnout. Když se rozhodčím povedlo od sebe hráče odtrhnout, začal Tkachuk signalizovat, že jej Lemieux pokousal.

Z tváře ottawské hvězdičky bylo patrné, že je z celé situace šokovaná a překvapená.

„Byla to ta nejvíc zbabělá věc, kterou kdy kdo mohl udělat. Ani nevím, co si myslel,“ řekl Tkachuk po zápase v rozhovoru pro Ottawa Sun.

Je velmi pravděpodobné, že Lemieux bude za tento zákrok trestán i disciplinárně.

Ottawa už se v letošním ročníku s Los Angeles nepotká, na možnou odvetu si tak budeme muset počkat. Nicméně Kings ještě čekají tři zápasy s Plameny z Calgary, kde působí Bradyho starší bratr Matthew.

„Také bych byl rozzuřený. Tohle je strašně dětinské,“ komentoval situaci Matthew Tkachuk.

Není to poprvé, kdy se do sebe pustili zástupci rodin Tkachuků a Lemieuxů. Brady a Brendan se spolu rvali už dříve, historie navíc pamatuje i bitku jejich otců – v roce 1996 se na Světovém poháru porvali Keith Tkachuk a Claude Lemieux.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.