bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Neskutečný zákrok! Philipp Grubauer okradl Barkova o jistý gól

19. října 2019, 7:15

Jiří Sameš

Colorado Avalanche v noci na sobotu 19. října vyhráli na ledě Florida Panthers 5:4 v prodloužení. O jejich úspěch zde se přitom hodně zasloužil také brankář Philipp Grubauer, ačkoliv inkasoval čtyři góly.

Philipp Grubauer se v 50. minutě utkání mezi Panthers a Avalanche postaral o zcela jistě klíčový moment.

Hokejisté Floridy v té době hráli přesilovou hru, přičemž na výsledkové tabuli svítilo nerozhodné skóre 4:4. V obrovské šanci se náhle, po dobré práci útočníka Jonathana Huberdeaua, ocitl útočník Aleksander Barkov...

Fanoušci v BB&T Center se už pomalu zvedali ze svých sedadel, aby začali oslavovat pátý gól v síti Colorada, avšak Grubauer byl proti. Zakončení Barkova z pravé strany dokázal senzačně zlikvidovat. 

Grubauerovi vstup do zápasu nevyšel, v úvodní periodě ze 17 střel inkasoval hned tři góly. Ve zbývajících okamžicích ale svůj tým podržel.

„Potřebovali jsme od něj nějaké dobré zákroky, zejména tedy na konci zápasu," řekl hlavní trenér Avalanche Jared Bednar.

„Ve třetí třetině podal velmi dobrý výkon. Jeho start se mi upřímně moc nelíbil, přišlo mi, že s puky tak trochu bojoval. Když jsme ho ale potřebovali, zachránil nás," doplnil ještě.

Grubauer nakonec na hřišti Cats předvedl celkem 40 úspěšných zákroků.

„Je neskutečný," vysekl Grubauerovi pochvalu útočník Nathan MacKinnon, jenž se mimochodem postaral o rozhodující trefu duelu.

„Je naším nejlepším hráčem. Loni nás dotáhl do play-off, kde nás potom také držel. Nyní pokračuje ve skvělém představení," dodal.

Colorado prožívá výborný vstup do sezony 2019-2020, když zatím bodovalo ve všech sedmi zápasech a zapsalo bilanci 6-0-1.

V noci na neděli se pokusí sérii prodloužit na ledové ploše Tampa Bay Lightning, kde odehraje čtvrté utkání z aktuálně probíhajícího šestizápasového tripu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.