bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Neočkovaný Bertuzzi naznačil svou cenu. Šampiónům z Tampy dal čtyři góly!

15. října 2021, 11:00

Jiří Lacina

NHL se chlubí vysokou proočkovaností. Podle sdělení Garyho Bettmana nemají vakcínu proti covidu 19 jen čtyři hráči. Jedním z nich, jak jsme informovali, je Tyler Bertuzzi z Detroitu.

Ke svému postoji nemá žádné konkrétní zdravotní důvody. Někdo by ho možná nazval „odmítačem“. Bertuzzi se každopádně očkovat nechce, a to i za cenu toho, že nebude moci nastoupit k zápasům Detroitu v Kanadě, čímž přijde skoro o půl miliónu dolarů na výplatě.

Hned první utkání sezóny ukázal, že to bude pro něj i klub velká škoda. Šestadvacetiletý bombarďák totiž nastřílel Tampě Bay čtyři branky! Radost trochu kalí fakt, že Red Wings nakonec zápas smolně ztratili v prodloužení, na druhou stranu má nevšední individuální zápis o to větší cenu, že byl dosažen proti úřadujícím dvojnásobným šampiónům.

Bertuzzi rozjel svou kanonádu ve druhé třetině, kdy se trefil třikrát, přičemž první branka může klidně kandidovat na nejhezčí gól sezóny! Čtvrtý zásah přidal ve třetím dějství. Mezi 21. a 45. minutou skóroval za domácí jen on. Čistý, v tomto případě tuplovaný hattrick.

„Fanoušci byli úžasní, připomínalo to play off. Bylo skvělé tady být,“ pochvaloval si atmosféru střelec, který kvůli bolestem zad odehrál loni jen 9 utkání s bilancí 7 (5+2).

Dosud zaznamenal v NHL nejvíc 48 bodů, a to v sezóně 2019-20 přeťaté covidem. O rok dřív uhrál v 73 utkáních 47 bodů. Letos detroitský tisk oplakával jeho ztrátu pro kanadské duely, neb jej reflektoval jako hráče s „padesátibodovým potenciálem“.

Bertuzzi, který se pořádně prosadil v NHL až ve dvaadvaceti letech, dal na toto tvrzení razítko hned v úvodním zápase sezóny. Bude-li takhle pokračovat, může mířit bodově i mnohem výš.

Aby z toho ale něco bylo, bude potřeba odpovědnější spoluúčast spoluhráčů. Detroit vedl ještě sedm minut před koncem 6:3, slibný náskok však dokázal promarnit. Hosté po gólech Coltona, Kučerova a Killorna srovnali, v prodloužení pro ně ukradl druhý bod Ondřej Palát.

„Když jim dáte prostor, vytvoří si šance. A my jim dali šancí moc,“ mrzelo Bertuzziho, který byl i tak s Palátem a Killornem zcela po zásluze mezi hvězdami zápasu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.