bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nenápadný Žralok se kouše do NHL. Raška zaujal na kempu San Jose

9. října 2021, 16:46

Matěj Hodoval

O místo v National Hockey League se v přípravných kempech před nadcházející sezonou ucházejí i čeští hokejisté. Jedním z těch méně nápadných je Adam Raška, mladý útočník ale v San Jose zaujal.

Když si jej San Jose v roce 2020 v sedmém kole vybralo, ani to nezaznamenal, protože ve chvíli, kdy zaznělo jeho jméno, spal. O tom, že bude Žralokem, se tak dozvěděl až ráno. Tímto ale jeho příběh teprve začal.

Teď se snaží o to dokázat, že i z 201. pozice na draftu se dá propracovat se až do samotné NHL. Ačkoliv se o něm tolik nemluvilo, vedení týmu ze slunné Kalifornie zaujal a aktuálně, tedy před posledním přípravným zápasem, figuruje na soupisce prvního týmu. Sharks uzavřou přípravné období 10. října proti rivalovi z Vegas.

Čím Raška tolik okouzlil? Fanoušci si jeho působení v prvním týmu chválí, kopřivnický rodák se prezentuje dravou hrou. Nebojí se osobních soubojů, rovněž je schopen shodit rukavice, nebo se jiným způsobem dostat pod kůži soupeřů.

Mimo to ale přispívá i body. Po třech odehraných duelech v přípravě Žraloků má na kontě jednu branku a jednu asistenci.

„Vždy jsme říkali, že mnohým hráčům dáme šanci a bude to jen o tom, kdo ji chytí za pačesy. Raška, Viel a další jsou ti, kteří přišli a ukázali, jak moc to místo chtějí, to je důležité,“ nechal se slyšet trenér Bob Boughner.

Sestava San Jose pochopitelně není nafukovací, ne na všechny se dostane. Je však velmi pravděpodobné, že někteří nadějní mladíci dostanou prostor v prvním týmu i během sezony. Mezi nimi by mohl být i český útočník.

„Dělá dojem pokaždé, když hraje. To potřebujeme. Hraje srdcem a duší, přesně to vyžadujeme od spodních dvou našich formací,“ dodal Boughner.

Ve čtvrtek byl Raška společně s ruským gólmanem Melničukem poslán na farmu, o den později si jej ale Sharks povolali zpět do prvního týmu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.