bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nejsem přeplacený, hájí se Orpik

27. srpna 2014, 20:16

Jan Šlapáček

S průměrným příjmem 5,5 miliónu dolarů ročně patří Brooksi Orpikovi až 23. příčka mezi obránci NHL, mnohým fanouškům (pochopitelně především těm washingtonským) je tahle částka přesto trnem v oku. Třiatřicetiletý zadák si sice v zimě podruhé v řadě zahrál za americkou reprezentaci na olympijských hrách, ale na druhou stranu také v minulé sezóně poprvé od roku 2006 spadl do záporných čísel v hodnocení účasti na ledě. Rodák ze San Francisca si však nemyslí, že by Capitals za jeho získání zaplatili příliš.

„Můžete brát minimální plat nebo devět miliónů, stejně se vždycky najde někdo, kdo si myslí, že jste přeplácený,“ komentuje pětiletou smlouvu za 27,5 mil. dolarů, kterou podepsal hned v první den po otevření hráčského trhu. „Myslím, že ve Washingtonu mě znají dobře, aby věděli, co získali.“

Orpikův kontrakt je strukturován takřka rovnoměrně, odchylky od již zmiňovaného průměru v něm najdeme pouze dvě. V blížící se sezóně dostane vítěz Stanley Cupu zpřed pěti let 6,5 miliónu dolarů (což je více než 70procentní zlepšení oproti předchozímu příjmu z Pittsburghu), v závěrečném ročníku 2018-19 bude pro změnu o milión ochuzen.

„Věci, které Brooks dokáže, ale není možné ocenit,“ tvrdí nový trenér Capitals Barry Trotz.

Se 703 odehranými zápasy v NHL bude Orpik zdaleka nejzkušenějším členem zadních řad Washingtonu. John Erskine sice působí ve slavné soutěži už dvanáctou sezónu, ale startů nasbíral o více než dvě stovky méně, Mike Green pokořil teprve nedávno hranici 500 zápasů v základní části. Od Orpika se očekává, že bude stabilním kamenem defenzívy, v níž se v uplynulém ročníku prostřídalo čtrnáct mužů. Pouze John Carlson a Karl Alzner přitom absolvovali kompletní program. Přes polovinu zápasů základní části už se kromě nich dostali pouze Green s Dmitrijem Orlovem.

„Existuje spousta mladších hokejistů než já, jejichž smlouvy se odvíjejí od toho, jaký mají potenciál. Myslím, že já už do téhle kategorie nepatřím. Nedomnívám se, že ve Washingtonu ode mě očekávají, že se stanu úplně jiným hráčem. Dali mi takovouhle smlouvu, abych byl i nadále takovým, jaký jsem,“ uzavírá Orpik rozhovor pro list Washington Post. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.