bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nechce být vyměněn. Jaký osud čeká Vaneka?

9. února 2017, 9:00

Jan Šlapáček

Situace Detroitu není v současné chvíli vůbec růžová. Tradiční účastník vyřazovacích bojů se nachází téměř na posledním místě Východní konference a na pozice zaručující play-off ztrácí dost bodů. Thomas Vanek však doufá, že se tým dokáže zvednout a zahraje si s ním o Stanleyův pohár.

O rakouském útočníkovi se toho v posledních týdnech napsalo hodně. Vanek v létě podepsal s Red Wings pouze jednoletou smlouvu a tudíž je horkým zbožím v možném výprodeji, který by tradiční hokejový klub pořádal, kdyby tuhle sezónu předem odpískal.

Vanek však o možné výměně nepřemýšlí, i když ví, že se něco takového může stát. „Podepsal jsem tady smlouvu na rok, takže to možné je. Já se ale soustředím na to, abychom začali vyhrávat a play-off jsem si nakonec zahrál tady," řekl autor třinácti branek v této sezóně.

Detroit s případnou výměnou bude pravděpodobně vyčkávat až do poslední možné chvíle. Ken Holland v podobné pozici ještě nebyl a bude se muset rozhodnout, jakým směrem svůj tým vyšle. Pokud by se nakonec rozhodl, že Vaneka do jiného týmu nevymění, pravděpodobně by s ním během příštích měsíců podepsal nový kontrakt.

Ve hře by mohla být i zákulisní dohoda, že Holland svého svěřence sice nyní vymění, ale v létě se s ním dohodne na novém kontraktu, což by mohlo být výhodné pro obě strany.

Rodákovi z Vídně se totiž v Detroitu líbí po všech směrech, což se také ukazuje i na jeho hře. „Nejsme špatný tým. Je tady spousta mladých kluků, kteří hrají hodně minut a zlepšují se. A naši veteráni také ještě nepatří do starého železa. Líbí se mi zdejší komunita," dodal Vanek.

Spokojený je rakouský útočník i s civilním životem. „Mým dětem a celé rodině se tady líbí. Na zdejší život jsme si velmi rychle zvykli," uzavřel ostřílený hokejista, jenž se možná bude v příštích týdnech stěhovat.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.