bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nečekaný hrdina prvního zápasu. Veterán Anderson vychytal Capitals výhru

16. května 2021, 16:08

Matěj Hodoval

Jeden velký příběh nabídlo hned první utkání letošního play-off National Hockey League. Ve svém debutu ve vyřazovací části bohužel kvůli zranění nedochytal český brankář Vítek Vaněček, kterého mezi třemi tyčemi nahradil zkušený kolega.

Série prvního kola mezi Bostonem a Washingtonem oficiálně zahájila letošní boje o nejcennější trofej. A hned na úvod přineslo tohle střetnutí několik výrazných momentů, kterým vévodil příběh Craiga Andersona.

Vezměme to ale od začátku. Mimo hru byl před startem celé série gólman Ilja Samsonov, jenž byl disciplinárně potrestán za pozdní příchod na trénink a posléze se ocitl i na koronavirové listině. Byť už z ní stihl zmizet, od té doby ještě s týmem netrénoval.

Do play-off tak v roli jedničky vyjel pětadvacetiletý nováček Vítek Vaněček, pro kterého to ve vyřazovací části byla premiéra.

Bohužel si ji ale Vaněček dlouho neužil. V čase 13:10, tedy ještě v průběhu první třetiny, se podařilo bostonskému DeBruskovi prostřelit českého gólmana na vzdálenější tyč. Při snaze zakročit se však odchovanec havlíčkobrodského hokeje zranil a musel střídat.

Vaněčkův stav je neznámý a jelikož se jedná o play-off, trenérský štáb v čele s Peterem Laviolettem by neměl přinášet bližší informace o zraněných svěřencích.

A tak se do hry dostal devětatřicetiletý veterán Craig Anderson. Zkušený gólman zvládl nelehkou úlohu na jedničku a byl jedním z hlavních důvodů, proč Washington dokázal úvodní bitvu série vyhrát v prodloužení.

Anderson si naposledy zachytal play-off v roce 2017, kdy ještě hájil barvy Senators. Letos byl většinou až třetím maskovaným mužem v pořadí. V základní části dokonce naskočil jen do čtyř zápasů, z nichž pouze dva chytal od samého začátku. Naposledy to bylo 8. května proti Philadelphii.

Přesto ale povolil Bostonu pouze jednu branku, dalších jednadvacet střeleckých pokusů zlikvidoval, a dal jasně najevo, že je připraven zaskočit i příště.

„Nejdůležitější bylo, že Craig byl klidný a připravený, velmi dobře se pohyboval. Musí to být pro jakéhokoliv hráče opravdová výzva naskočit do takhle důležitého zápasu,“ chválil svého spoluhráče Nic Dowd, jenž se postaral o vítěznou trefu v prodloužení.

Odpověď Craiga Andersona na nelehkou výzvu vnáší do brankářské situace Capitals optimismus. Otazník aktuálně visí nad Vaněčkem se Samsonovem, připraveni by ale měli být dva farmáři – Pheonix Copley a Zach Fucale.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.