bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nebezpečný hit ottawského Norrise. Obránce Montrealu má otřes mozku

3. října 2021, 18:44

Matěj Hodoval

I během přípravy na nadcházející sezonu bohužel dochází k nepříjemným zraněním. Jedno takové si odnesl finský zadák ve službách Montrealu – Sami Niku. Nováček v týmu z Québecu opustil zápas po ošklivém hitu.

K inkriminovanému okamžiku došlo během přípravného utkání mezi Ottawou a Montrealem.

Niku byl nucen opustit ledovou plochu už v první třetině, kdy jej v pravém rohu obranného pásma Canadiens narazil na mantinel ottawský centr Josh Norris. Finský bek byl na cestě na střídačku viditelně zmatený a utrpěl i krvavý šrám.

Výsledkem nebezpečného hitu je otřes mozku. Zda Norris inkasuje nějaký dodatečný trest zatím není známo.

Po střetnutí na ledě Senators to potvrdil i šéf lavičky Habs. „Dominique Ducharme potvrzuje, že Sami Niku utrpěl v utkání proti Ottawě otřes mozku. Nějakou chvíli bude mimo hru,“ stojí v oficiálním prohlášení na sociálních sítí Montrealu.

Rodák z Haapavesi dosud ve své kariéře v nejlepší hokejové lize světa odehrál čtyřiapadesát utkání, v nichž vstřelil dvě branky a přidal osm asistencí. Barvy Winnipegu hájil ve čtyřech sezonách.

Až letos změnil poprvé dres. Jets jej vyplatili ze smlouvy a po volném obránci sáhli Canadiens, kteří s ním podepsali jednoletý, dvoucestný kontrakt v hodnotě 750 tisíc dolarů. Kdy ale bude mít šanci nastoupit v ikonickém dresu v ostrém utkání v tuto chvíli není jasné.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.