bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Neal pokračuje v NHL, vybojoval si smlouvu v St. Louis

10. října 2021, 14:45

Vojtěch Balon

Loňskou sezónou se zkušený snajpr James Neal spíše protrápil, navíc v jeho 34 letech se v létě v nabídkách přehrabovat nemohl. Neal vzal zavděk pozvánkou na zkoušku do St. Louis a vedení Blues zaujal natolik, že si vybojoval smlouvu na celou sezónu.

Útočník, který si během své plodné kariéry přišel dle specializovaného serveru Capfriendly na více než 54 milionů dolarů, musel vzít zavděk roční smlouvou za ligové minimum - 750 tisíc dolarů. Pro rodáka z ontarijského Whitby je ale úspěchem, že v NHL vůbec může pokračovat.

Po odchodu z Nashvillu v roce 2017 patřil Neal do inauguračního kádru Vegas Golden Knights, kde si nevedl vůbec špatně. V základní části nasbíral 44 bodů, ve vyřazovacích bojích dalšími 11 body pomohl tehdejšímu nováčkovi až do finále.

O rok později v Calgary už to taková sláva nebyla, James Neal se ročníkem 2018/2019 protrápil a poté byl v rámci výměny dvou nechtěných kontraktů vytrejdován do Edmontonu za Milana Lucice.

Ze začátku Neal po boku Connora McDavida a spol. zářil a opět střílel góly jako na běžícím páse, postupně mu ale došel střelecký prach. Loni už to byla bída, třiatřicítka draftu 2005 nastoupila jen do 29 utkání, v nichž si připsala 5 gólů a stejný počet asistencí.

Zkušený cestovatel, který během své kariéry vystřídal dresy Stars, Penguins, Predators, Golden Knights, Flames, Oilers a nyní Blues, ovšem na kempu St. Louis zaujal. Se čtyřmi góly v pěti přípravných zápasech byl dokonce nejlepším střelcem týmu, generálního manažera Douga Armstronga tak svými výkony doslova donutil, ať mu nabídne plnohodnotný kontrakt.

Další křídelník se bude Blues tuze hodit, klub totiž před pár týdny vyměnil do Ottawy Zacha Sanforda.

Bohužel podobně přesvědčivý jako James Neal nebyl na kempu český forvard Michael Frolík. Vítěz Stanleyova poháru z roku 2013, toho času přezdívaný "Baby Jágr", za čtyři přípravné zápasy vstřelil jeden gól, což k přesvědčení Armstronga nestačilo.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.