bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Návrat Vladimíra Sobotky do NHL se může uskutečnit už v příští sezóně

27. března 2016, 21:15

Martin Schwarz

Od letošního podzimu se české barvy v zámořské hokejové lize zase možná o kousíček rozrostou. Minimálně v případě, že reprezentant národního dresu a útočník Vladimír Sobotka ukončí své působení pod záštitou Kontinentální hokejové ligy, kde doposud válčil za Avangard Omsk. S informací o jeho možném návratu přišel nedávno server thehockeynews.com. Podle něj je Sobotkův návrat k St. Louis Blues reálný, teď se čeká na hokejistovo rozhodnutí.

Vladimír Sobotka, jeden z nejšikovnějších útočníků, kterého české barvy za uplynulé roky vyslaly do KHL, odehrál poslední ročník v National Hockey Lague při sezóně 2013-2014. Té doby nakupil v základní části třiatřicet kanadských bodů a nastřílel devět branek. Pak se ale s dresem St. Louis Blues rozloučil, aby vyzkoušel štaci v Rusku, tam hájil barvy Avangardu Omsk, jednoho z favoritů na vítěze soutěže.

Jenže Avangard překvapivě nepostoupil ani do konferenčního finále, před Sobotkou stojí nové rozhodnutí již nyní. Dlužno podotknout, že bývalý bojovník pražské Slavie či Boston Bruins odehrál v letošním play-off pouze dvě utkání, pak jej o vyřazovací boje připravily zdravotní potíže.

Také loni na jaře osmadvacetiletý muž řešil otázku příštího směřování své dobře rozjeté kariéry. Dlouho médii i jinými informačními zdroji proudily spekulace, že již pro sezónu 2015-2016 uskuteční návrat za moře. Jenže to se nestalo a Sobotka o rok prodloužil pobyt v Omsku.  Nejen příznivci českého hokeje, nýbrž i ti za mořem zůstávají v očekávání. Autor osmnácti vstřelených branek tohoto ročníku Kontinentální hokejové ligy má po konci každé sezóny čas na rozmyšlenou, zda pokračovat u Avangardu. Teď přišla ona chvíle.

Vladimír Sobotka podepsal smlouvu s ruským velkoklubem počínaje obdobím 2013-2014, vynášela mu v přepočtu 4 miliony dolarů za sezónu. Vedení organizace St. Louis Blues nejednou před novináři vyjádřilo, že o snaživce z České republiky zájem má. Zároveň generální manažer Bluesmanů Doug Armstrong Sobotku respektoval a dal najevo pochopení, že obdržel o něco lepší finanční nabídku v Rusku. Tahle slova zazněla v květnu 2015, Armstrong ještě dodal: „Pokud nebude mít zájem, můžeme o nabídce hovořit za rok“. A ten rok uplynul.

Každopádně, jestliže účastník loňského mistrovství světa na českém území hodlá oznámit přesun zpátky do NHL, musí minimálně jednu celou sezónu strávit v trikotu St. Louis Blues, a to s platem 2.725 milionů. Tak alespoň zněla dohoda v arbitráži. Vedení klubu s notou ve znaku počítalo, že se Vladimír Sobotka vrátí již po prvním odehraném ročníku v KHL, což se nakonec nestalo.  

Po jednom sezónním období stráveném v dresu St. Louis by Sobotka získal poprvé v kariéře označení neomezeně volného hráče. Na jaký finanční obnos jej bude cenit další zaměstnavatel (pokud se jím nestanou znovu Blues) těžko tipovat. V sezóně 2015-2016 získal Vladimír Sobotka 34 kanadských bodů, ke zmíněným osmnácti gólům přidal šestnáct asistencí. Uvidíme jej na podzim opravdu v NHL? 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.