bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Naštvaný McDavid o zákroku Taneva: Nebezpečné pro mě i pro gólmana!

6. října 2021, 10:30

Matěj Hodoval

Byť se Connor McDavid na první pohled nezdá jako výbušný typ kapitána, když se mu něco nelíbí, nemá problém se vyjádřit. Naposledy se po přípravném utkání čertil kvůli zákroku obránce Chrise Taneva z Calgary.

K incidentu došlo během “přátelského“ derby o Albertu. McDavid, jak už je jeho zvykem, nabral velkou rychlost a přebruslil svého soupeře. Na cestě k brance jej ale podrazil zadák Flames Chris Tanev.

Říká vám něco tento scénář?

S podobnou situací má edmontonský kapitán nepříjemné zkušenosti. Vždyť takto se zranil v posledním utkání sezony 2018/2018. Tehdy jej podrazil dnes už bývalý kapitán Plamenů Mark Giordano a McDavid po jeho zákroku ošklivě narazil do brankové konstrukce, čímž si poranil levé koleno.

Pakliže by přistoupil na operaci, byl by mimo hru přibližně rok. Místo toho ale celé léto rehabilitoval, a nakonec stihl úvodní zápas další sezony.

V tomto případě to naštěstí dopadlo mnohem lépe. Podražený Kanaďan sice skončil v brance, nicméně žádný úraz si neuvodil. Navíc z této situace vytěžili Oilers branku, což je ale pochopitelně vedlejší. Na prvním místě je vždy zdraví.

To potvrdila i sama sedmadevadesátka. Na pozápasové tiskové konferenci McDavida tolik výsledek nezajímal, místo toho se vyjádřil k onomu zákroku Chrise Taneva.

„Pochopitelně mají právo bránit svou branku a bránit mě, když se tam snažím dostat. Když se mi ale hokejka zaplete pod nohy tak, jako to bylo v případě Taneva, je to nebezpečné pro mě i pro gólmana,“ prohlásil čtyřiadvacetiletý forvard.

Rozhodčí na faul zadáka Calgary nikterak nereagovali, na což McDavid rovněž narážel. „Myslím si, že bychom rádi viděli, aby se tyto zákroky více trestaly,“ dodal.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.