bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nashville se dohodl s Arvidssonem, pojistil si jej na dalších sedm sezon

23. července 2017, 20:00

Petr Sumbal

Viktor Arvidsson se dohodl s Nashvillem na nové smlouvě. Během příštích sedmi let si vydělá dohromady 29,75 milionů dolarů, což dělá průměrně 4,25 milionů na sezonu. Během minulé sezony patřil švédský útočník mezi klíčové hráče Predators, kteří se i díky němu prokousali až do historického finále Stanley Cupu.

Od 20. července do 4. srpna probíhají arbitrážní slyšení s chráněnými volnými hráči, kteří se do něj přihlásili, protože se nemohli s klubem dohodnout na nové smlouvě. Prioritou obou stran však většinou je nečekat na to, jak rozhodne arbitráž, ale najít společně kompromis.

Podobně se například nedávno dohodl  na poslední chvíli Tomáš Tatar s Detroitem a nyní je dalším příkladem právě Viktor Arvidsson.

Sedm let dlouhá smlouva s výdělkem 4,25 milionu dolarů na sezonu nakonec uspokojila hráče i klub.

Kdybyste si projížděli nejrůznější ofenzivní statistiky Nashvillu z minulé sezony, ve většině z nich byste viděli svítit v popředí jméno právě čtyřiadvacetiletého Švéda.

Společně s Filipem Forsbergem byl nejlepším střelcem týmu(31 gólů), společně s Ryanem Johansenem pak jeho nejproduktivnějším hráčem (61 bodů). V přesilovkách si připsal celkem třináct bodů, k tomu přidal pět gólů v oslabení, v čemž neměl konkurenci v celé NHL. Dále Arvidsson vsítil šest vítězných branek a v tabulce pravdy byl šestnáct bodů v plusu. Platný byl také při cestě Nashvillu až do finále NHL, během play-off vstřelil tři góly a na dalších deset přihrál.

Minulá sezona byla pro šikovného Švéda zatím životní. Oproti předešlému ročníku nasbíral o 45 bodů více, čímž učinil druhý největší mezi sezónní pokrok hned po Connoru McDavidovi (52).

Na draftu si jej sice Predátoři vybrali v roce 2014 až jako 112. hráče v pořadí, ale svými schopnostmi už Arvidsson prokázal, že může patřit mezi hvězdy NHL a jeho podepsání byl pro Nashville jedním ze stěžejních úkolů tohoto léta.

Klubu z Tennessee ještě zbývá pod platovým stropem 14,5 milionů dolarů a ještě jej čeká arbitráž s útočníkem Austinem Watsonem a domluven také není s Ryanem Johansenem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.