bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nařčení Panarina z napadení dívky? Politický útok, snaží se ho umlčet, míní Rangers

23. února 2021, 10:00

Tomáš Zatloukal

Na rány od soupeřů je zvyklý, nejednou schytal u mantinelu tvrdý hit. Teď ale Artěmij Panarin čelí mnohem zákeřnějšímu útoku, jeho bývalý kouč Andrej Nazarov ho nařkl z napadení osmnáctileté dívky. Podle známého bouřliváka, který paradoxně sám na ledě i na střídačce proslul jako násilník, k němu mělo dojít v roce 2011. Panarin Nazarovovo obvinění jednoznačně a vehementně odmítá. Newyorští Rangers, za které ruská hvězda hraje, mluví o očividném politickém útoku.

Panarin cítí křivdu a psychickou ujmu.

Jezdci v oficiálním vyjádření píší, že je zdrcený a otřesený. A dodávají zásadní informaci: "Artěmij se rozhodl načas naše mužstvo opustit. Plně ho podporujeme a pomůžeme mu najít zdroj těchto nepodložených obvinění."

Rodák z hornického městečka Korkino má v NHL pověst borce s příkladným chováním a velkým srdcem. Bezproblémového hráče, jednoduše ideálního vzoru (nejen) pro děti. To, že by někoho napadl, natož osmnáctiletou dívku, k němu vůbec nepasuje.

Na Manhattanu mají o Panarinově nevině jasno. A vědí, odkud vítr fouká. "Jde o vymyšlenou, vykonstruovanou historku. Zcela očividně se jedná o pokus o zastrašení a umlčení Artěmije po jeho čerstvých komentářích k politické situaci v Rusku."

Napříč světovými deníky najdete stejnou interpretaci Nazarovových úmyslů. Tomu, že se Nazarov chtěl jen úmyslně poškodit a zdiskreditovat Panarina, nahrává mnohé. Například to, že je velkým příznivcem Vladimira Putina a podporovatelem jeho politiky.

Panarin vyvolal v Rusku pozdvižení, když nedávno otevřeně podpořil opozičního aktivistu Alexeje Navalného. Mnohým mocným tím doslova nadzvedl mandle. Reakce se dala očekávat, přišla od Nazarova, který brilantního hokejistu kdysi vedl v Čechově.

Nazarov přispěchal s historkou o tom, že Panarin měl v roce 2011, tedy v době, kdy ho coby hlavní kouč Viťazu trénoval, napadnout osmnáctiletou dívku. Sám hráč toto nařčení popírá, za křivé mají obvinění také Blueshirts. 

Proč si Nazarov vzpomněl právě teď? Sám přiznal, že se rozhodl kvůli tomu, že Panarin opakovaně podpořil Putinovu opozici. Jeho motivace ublížit Panarinově pověsti je tedy zřetelná. Vše tak působí jako msta a odplata. Navíc stojící na vodě, bez důkazů.

Zdá se, že otázkou není zda, ale jak rychle se hvězdný forvard očistí a vrátí ke svému mančaftu. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.