bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Náhrada za Zajaca. Devils „ukradli“ z volného trhu Stafforda

26. srpna 2017, 8:00

Matěj Mayer

Jeden z nejlepších dostupných volných hráčů už není v nabídce. Drew Stafford pokořil ve své kariéře čtyřikrát dvacetigólovou hranici a i když poslední ročník nedopadl úplně podle jeho představ, jevil se jako solidní varianta pro týmy hledající posilu do útoku. Nabídky se mu však nehrnuly – s New Jersey podepsal roční kontrakt na 800.000 dolarů.

Poté, co vyšlo najevo, že bude Travis Zajac mimo hru čtyři až šest měsíců, bylo jasné, že do týmu Ďáblů musí přijít náhrada. Prověřený hráč NHL. Generální manažer Ray Shero měl pod platovým stropem k dispozici více než 18 milionů dolarů, takže se mohl snadno porozhlédnout po náhradě za zraněného kanadského centra.

Mezi nejlepšími zbývajícími volnými hráči ale nefiguroval žádný kvalitní střední útočník, který by zastal roli zkušeného forvarda. New Jersey tak oslovilo pravého křídelníka Drewa Stafforda, který v 31 letech patřil mezi nejlepší a zároveň nejmladší dostupné hráče. Podpisem smlouvy na pouhých 800.000 dolarů se může urostlý forvard stát pro Devils opravdovou krádeží.

Stafford přitom už několikrát dokázal, že umí zejména zakončit. Ještě v ročníku 2015–16 nastřílel slušných 21 gólů a nebýt poslední nepříliš povedené sezony, určitě by o něj byl zájem větší. Uplynulý ročník zahájil ve Winnipegu, kde se ve 40 zápasech zmohl jen na 13 bodů (4+9). O něco více se mu dařilo po výměně do Bostonu, kde měl osm bodů (4+4) v 18 duelech, a další dva góly přidal v šesti zápasech play-off.

V New Jersey by se mohl rovnou zařadit do prvních dvou útoků a celkově zlepšit situaci na pravém křídle. Doteď byl totiž jediným prověřeným hráčem na pravé straně útoku Kyle Palmieri. Při absenci centrů by mohl John Hynes svěřit větší prostor Pavlu Zachovi, svůj čas na ledě dostane určitě také nově příchozí Brian Boyle.

První dvě formace Ďáblů by mohly vypadat zhruba takto:
Taylor Hall – Adam Henrique – Kyle Palmieri
Marcus Johansson – Nico Hischier – Drew Stafford

Devils se v nadcházející sezoně budou spoléhat na množství mladých hráčů a i s jejich výchovou by mohla nová posila Drew Stafford pomoci. V základní části NHL už má odehráno 725 utkání, v nichž získal rovných 400 bodů (183+217). V play-off je jeho bilance 30 zápasů a 11 bodů (6+5). V New Jersey bude oblékat dres s číslem 18.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.