bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Náhrada za Kučerova. Steven Stamkos se hlásí do služby

4. ledna 2021, 7:00

Jiří Lacina

Na konci září předvedl unikátní kousek. V play off naskočil k jedinému duelu, stihnul v něm pět střídání, zapsal se ale gólem a nakopnul mančaft k finálové výhře. Bohužel, tak trochu symbolicky, mu tělo víc nedovolilo. Byla to kapitánova labutí píseň. Dál si spoluhráči museli poradit bez něj.

U Stamkose to nebylo poprvé a řada lidí už začínala pochybovat. V prvních pěti letech v NHL vynechal jen tři duely. Druhou, třetí, čtvrtou i pátou sezónu odehrál komplet. Pak se začaly kupit výpadky a leckdy pořádně dlouhé. Loni nasbíral v 57 zápasech 66 bodů (29+37) a pak už jen přihlížel. Ve finále proti Dallasu odehrál necelé tři minuty.

Už proto, že v nadcházející sezóně bude mužstvu citelně chybět Nikita Kučerov, byli fanoušci zvědavi, zda se Stamkos dá do pořádku. Aspoň zatím to vypadá nadějně. Kapitán je podle vlastní slov lačný opět naskočit na led.

„Jsem připravený na kemp. Očekávání jsou taková, že bych ho měl absolvovat celý a být připravený na sezónu,“ řekl Stamkos reportérům.

„Jsem z toho nadšený,“ dodal třicetiletý útočník.

Stamkos se zotavil z vážného zranění břišního svalu, které si přivodil během letní přípravy na obnovenou část sezóny. Podle zprávy novináře The Athletic se cítí dobře a těší se na sezónu.

Návrat kapitána je pro mužstvo důležitý z již řečeného důvodu. Vítěz produktivity 2018-19 Nikita Kučerov podstoupil operaci kyčle a podle všeho vynechá celou příští sezónu. Jediným pozitivem ztráty špičkového útočníka je, že jej Tampa zapsala na listinu dlouhodobě zraněných hráčů, čímž ušetřila důležité místo pod platovým stropem.

Vstupovat do nového ročníku bez Kučerova i Stamkose by byla pro Tampu mimořádná nepříjemnost. Nezbývá než doufat, že poslední autor 60 branek za sezónu (2011-12) tentokrát zdravotně vydrží.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.