bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nadšený Giordano, spokojený Dubas. Veterán prodloužil s Torontem za „hubičku“

23. května 2022, 10:00

Jiří Lacina

Vegas jej před uzávěrkou přestupů oželelo, Toronto si ho ponechá. Zkušený Mark Giordano, jemuž bude začátkem října, tedy těsně před startem nové sezóny, už 39 let, svázal svou budoucnost s Torontem na další dvě sezóny.

Cena? Pouhých 800 tisíc dolarů ročně!

Fanoušci se v diskuzích hádají, jestli je to sleva „domácímu“ týmu, neboť Giordano je rodákem z Toronta, anebo „seniorská“ sleva, jak ji známe v různých formách u důchodců. Zkušený obránce totiž zakončí kontrakt jako čtyřicetiletý.

Výši smlouvy rozhodně ovlivnil fakt, že v Torontu několik drahých hvězd užírá většinu platového stropu a řada hráčů tak musí hrát za peníze na úrovni nebo těsně nad úrovní ligového minima. Platí to i pro Ondru Kašeho (1,25 mil.) nebo Davida Kämpfa (1,5 mil.), jejichž cena je určitě vyšší, než napovídá výplatní páska.

Dlouholetý obránce Calgary se tak v červenci nestane nechráněných volným hráčem. V minulé sezóně nasbíral v 75 zápasech 35 bodů (8+27), po přestupu do Toronta podával slušné výkony. V play off zapsal dvě nahrávky.

„Všichni ví, že jsem z Toronta. Miluju to tady,“ řekl Giordano před zhruba týdnem. „Mluvil jsem s agentem, od toho se odrazíme. Není žádným tajemstvím, že jsem si to tady užil. Se svou hrou jsem byl spokojený a současně cítím, že můžu pomoct mladším klukům kolem.“

Giordano měl být základním stavebním kamenem nového klubu ze Seattlu, sezóna nováčka ale byla zklamáním a tak dostal zelenou, aby někde zabojoval o pohár. Do kanadské metropole přišel s útočníkem Colinem Blackwellem 20. března za druhé kolo v draftu 2022, 2023 a třetí 2024. Kyle Dubas byl jako obvykle štědrý. Někteří fanoušci mu zazlívají i samotné prodloužení s veteránem, v klubovém systému čeká pár talentovaných mladíků.

Celková vizitka ofenzivního zadáka čítá 15 sezón, 1024 zápasů a 544 bodů. V play off jen 30 utkání a 9 bodů. V bojích o pohár se Toronto dlouho neudrželo ani letos. V mimořádně atraktivní a vyrovnané sérii nestačilo v sedmi zápasech na Tampu Bay.

„Jsme nadšení, že u nás Mark prodloužil. Po svém příchodu nabídl stabilní výkony v obranném pásmu a výrazně zlepšil naší defenzivní hru. Všechno, co dělá, dělá pro tým, což zahrnuje i ohromnou oběť při jednáních o nové smlouvě,“ dodal k podpisu šestatřicetiletý manažer Dubas.

 

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.