bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Nač čekat? Farabee s ročním předstihem prodloužil ve Philadelphii

3. září 2021, 17:20

Matěj Hodoval

Vedení Philadelphie už má pro letošní léto víceméně splněno, a tak se dívá ještě dál. Po podpisu Seana Couturiera se Flyers dohodli s dalším hráčem, kterému příští rok končí smlouva, na jejím prodloužení. Letcem i nadále zůstane jednadvacetiletý talent Joel Farabee.

Nadcházející sezonu poběží Farabeemu poslední rok jeho nováčkovského kontraktu. Od dalšího ročníku jej pak čeká výrazné finanční polepší – za jeden rok si vydělá víc než za zmíněnou předchozí tříletou smlouvu.

Flyers v něm vidí budoucnost, zkrátka hráče, o kterého v žádném případě nechtějí přijít. A podle toho i nový kontrakt vypadá. Americký forvard prodloužil o dalších šest let a přijde si dohromady na 30 milionů dolarů.

„Považujeme Joela za klíčovou součást našeho kádru, který se chce zase posunout dopředu. Jsme šťastní, že jsme jej podepsali na dlouhou dobu,“ líčí generální manažer klubu Chuck Fletcher.

Rodák ze Syracuse má za sebou teprve dvě sezony v National Hockey League. V té premiérové nasbíral jednadvacet bodů ve dvaapadesáti zápasech, vloni pak svá osobní maxima pohodlně překonal. Farabee se s dvaceti přesnými zásahy stal nejlepším střelcem Letců, navrch pak přidal ještě osmnáct asistencí.

Hned sedmnáct ze zmíněných dvaceti gólů obstaral v situaci 5 na 5. 

„Za tak krátké působení u nás dokázal, že je jeden z nejzářivějších talentů v NHL. Jeho hokejové IQ, šikovnost a vášeň pro hru, to vše mu pomohlo takhle brzy uspět. Stále ale cítíme, že jeho hra stále půjde nahoru,“ dodává Fletcher.

Co k podpisu říká sám útočník s šestaosmdesátkou na zádech? „Když mě draftovali, bylo tu jiné vedení. Od té doby, co sem přišli Chuck Fletcher (GM) s Brentem Flahrem (asistent generálního manažera), vše probíhalo hladce, chovají se ke mně fakt dobře. Je opravdu skvělé vidět, že mi věří. Jsem šťastný, že mám podepsáno a těším se, až budu mít šanci ukázat, že můžu být ještě lepší,“ řekl v rozhovoru pro oficiální stránky NHL.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.