bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Na Knyžova se lepí zranění. Přijde o další start sezony

14. srpna 2022, 7:30

Denisa Veselá

Ruský obránce se v NHL nedokázal zatím plnohodnotně předvést. I když v lize působí už od roku 2019, tak jeho kariéru sužují zranění. Start sezony nestihne ani letos, může za to přetržená Achillova šlacha během tréninku.

Nikolaj Knyžov se do nejslavnější ligy světa dostal, aniž by prošel výběrem talentů. V roce 2019 jej podepsali Sharks, které zaujal hlavně díky účasti na světovém šampionátu juniorů, zároveň Rusa nejspíš sledovali dlouho, jelikož při podpisu kvitovali jeho velké zlepšení během sezony.

Čtyřiadvacetiletý hokejista již v minulosti v zámoří hrál, jednu sezonu strávil v celku Regina Pats, který je v kanadské juniorské WHL. Objevil se i v juniorce americké, kde si zahrál druhou nejvyšší soutěž North American Hockey League.

Za Žraloky nastoupil urostlý bek k 59 zápasům v průběhu dvou sezón, připsal si v nich 10 kanadských bodů. V uplynulém ročníku však neodehrál ani jedno utkání. Trápil se se zraněním třísel, které jej vůbec nepustilo do hry.

Nyní generální manažer Sharks oznámil, že rodák z Kemorova vynechá úvod následujícího ročníku. Během tréninku v posilovně si totiž poranil Achillovu šlachu na pravé noze a v uplynulém týdnu již absolvoval operaci.

Předpokládaná doba rekonvalescence čítá šest měsíců, takže vrátit by se mohl ve druhé polovině sezony, vše záleží, jak si povede během rehabilitací. Podobné zranění utrpěl před sezonou 2020 český obránce Michal Kempný. Návrat na led nakonec trval sedm měsíců. Zahrál si dvě utkání v AHL, a poté jej potrápilo jiné zranění.

Sharks mají pod smlouvou aktuálně osm obránců, takže nahradit ruského mladíka nebude pro celek z Pacifické divize žádný větší problém.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.