bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Myšák už za Litvínov hrát nebude. Po MS juniorů zamířil do Hamiltonu

5. ledna 2021, 13:08

Václav Jáchim

Před mistrovstvím světa dvacetiletých nastupoval za mateřský Litvínov, po skončení turnaje je jasné, že se Jan Myšák do týmu Vervy nevrátí. Kapitán juniorské reprezentace se z Edmontonu přesunul do Hamiltonu, kde působil už v minulé sezoně.

Myšák opakuje loňský scénář. Po turnaji v Ostravě a Třinci odletěl do Kanady a v Hamiltonu prožil skvělý závěr ročníku – stihl sehrát 22 utkání OHL s bilancí 15 branek a 10 asistencí, což mu později hodně pomohlo k úspěchu v draftu. Loni na podzim si konstruktivního útočníka zamluvil ze 48. pozice Montreal.

Tahle skutečnost nyní ovlivnila jeho další budoucnost. „Zástupci Canadiens si přáli, aby Honza zůstal v Kanadě a připravoval se tam na novou sezonu. Z Edmontonu proto odletěl do Hamiltonu, kde bude trénovat a čekat, až zahájí nový ročník Ontario Hockey League," informuje hokej.cz zástupce hráče Michal Sivek ze společnosti Eurohockey Services.

Myšákův návrat do Litvínova se tudíž nekoná, zástupci Vervy s touto variantou museli počítat. „Uvidíme, jaká bude situace. Vzhledem ke koronaviru se může stát cokoli, nicméně možnost přesunu Honzy do Litvínova momentálně není pravděpodobná," doplňuje Michal Sivek.

Za Atlantikem všichni věří, že situace umožní start programu juniorských lig. „Čeká se na vyjádření příslušných úřadů, snad všechno brzy klapne. Majitelé klubů chtějí hrát, byť bez přítomnosti fanoušků," konstatuje Myšákův agent.

Kapitán české dvacítky si na MS juniorů v Edmontonu připsal tři body v pěti zápasech. V tomto ročníku nastoupil Myšák také k jedenácti extraligovým duelům za Vervu a zaznamenal jednu nahrávku, na listopadovém turnaji Karjala si poprvé zahrál za národní tým dospělých.

Kromě Myšáka se s výpravou dvacítky v pondělí večer nevrátili domů další čtyři junioři. Michael Krutil a Michal Teplý se z Edmontonu vydali na kemp Chicaga, Jan Bednář a Adam Raška odletěli do kanadských juniorských klubů, kde by měli strávit zbytek sezony.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.