bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Musíme si to užít. Nic není víc, než play-off a zápas číslo sedm, hlásí Plekanec

24. dubna 2018, 14:09

Jiří Sameš

Maple Leafs prohrávali ve čtvrtfinálové sérii s Bruins už 1:3 na zápasy a s jejich šancemi na postup do druhého kola to nevypadalo moc dobře. Svěřenci Mikea Babcocka však dokázali uspět v zápase číslo pět i šest a dokázali tak celou sérii dovést do rozhodující sedmého utkání, které bude odehráno v noci ze středy na čtvrtek v bostonské TD Garden. K tomu, že Toronto vyrovnalo stav série na 3:3, přispěl také český útočník Tomáš Plekanec. Odchovanec kladenského hokeje se zatím může v play-off pochlubit čtyřmi kanadskými body (dva góly, dvě asistence). V následujících řádcích si můžete přečíst, jak Plekanec hodnotí atmosféru v týmu či jak mu vyhovuje spolupráce s Marleauem a Marnerem.

Jaké je play-off poprvé v jiném týmu, než v Montrealu?

Tak je to jiné, ale já užívám si to. Ta kariéra strašně rychle uteče a člověk si teď musí užít každý zápas, každou vteřinu, co je na ledě. Nikdy nevíte, jestli budete mít ještě tu možnost hrát v play-off. Jsem rád, že toho můžu být součástí.

Je Toronto něčím speciální oproti play-off, jaké jste zažil v Montrealu? Například ohledně týmu, fanoušků.

Myslím, že je to podobné. Pokud ten tým hraje dobře celou sezonu, tak ta atmosféra je v tom týmu vždy dobrá. Co se týče fanoušků, tak si myslím, že je to také hodně podobné. Tady je to Mekka hokeje, takže pro mě to nějaká velká změna není.

Říkal jste, že je jedno jakou máte roli. Začátek zde ale asi nebyl lehký, když jste přišel do týmu v rozjeté sezoně. Hrál jste ve čtvrté lajně. Nyní jste ale už potvrdil své kvality. Cítíte, že jste si vybojoval lepší pozici?

Ne, já si myslím, že to byla spíše taková souhra okolností. Prohrávali jsme 0:2 na zápasy, trenér něco změnil a začalo to fungovat. Jsem rád, že to takhle funguje a já můžu tomu týmu trochu více pomoci, než v té čtvrté lajně, kde je to těžké pro každého hráče. Jak jsem ale říkal, nekoukám na to. Snažím se dělat, co můžu. Samozřejmě jsem rád, že hraju víc a můžu být tak i více součástí zápasu. 

Ve čtvrtém zápase jste konečně prolomil i tu střeleckou smůlu. Bylo to příjemné se trefit a dnes přidat další střelecký zásah?

Vždy je příjemné dát gól. Všichni chceme dávat góly. Má práce se přes ty roky trochu změnila. Vždy ale, když se člověk trefí, tak je to super pocit. Je také zábava hrát s takovými spoluhráči, je to skvělé.

Užíváte si to s Mitchellem Marnerem a Patrickem Marleauem?

Jo, tak jasně. Jsou to výborní hráči. Patrick je strašně slušný hokejista, má odehráno skoro 1 600 zápasů v lize. Takových hráčů už tolik není. Znám ho, hrál jsem proti němu, ale když s ním takhle hrajete v týmu, tak to všechno od něj vidíte daleko víc. Je to jeden z nejlepších hráčů tady.

Jak na oslabení, tak i ve hře jste ten první, kdo jde střídat. Máte krátká střídání. Je to něco, co vám vyhovuje?

Tak já jdu většinou na buly a pak mám jít vystřídat. Máme to takto udělané, takže to není tak, že bych to nevydržel. Takhle to většinou hrajeme. Pokud vyhraju buly a vyhodíme, tak to tak je. Myslím, že jsem už pár oslabení odehrál, takže tam můžu i občas zůstat, když to nevyjde.

Hrajete proti českým parťákům Krejčímu a Pastrňákovi. Je to v něčem jiné, když ty hráče hodně dobře znáte?

Není. Jsou to výborní hráči, je proti nim strašně těžké hrát. Vždy proti nim musí hrát celá ta pětka dobře do obrany. Samozřejmě, že kluky znám, ale to na tom nic nemění. Jsou šikovní, mohou zahrozit z kterékoliv šance.

Sedmý zápas. Co jej může rozhodnout, co bude důležité?

Tak prohrávali jsme 1:3 na zápasy, nikdo nám už moc nevěřil. Musíme si to užít. Není nic víc, než play-off a zápas číslo sedm. Nemáme co ztratit. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.