bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Musím na sobě tvrdě pracovat a soustředit se na svoji hru, říká Šustr

13. února 2018, 17:55

Jiří Sameš

Andrej Šustr toho letos zatím tolik neodehrál oproti minulým sezonám. V obraně Tampy Bay totiž panuje velká konkurence, a tak rodák z Plzně naskočil doposud pouze do 32 zápasů, ve kterých zaznamenal celkem čtyři kanadské body. O své budoucnosti zatím přemýšlet příliš nechce.

Tampa je první ve Východní konferenci, jak zatím hodnotíte sezonu?

Zatím to máme rozjeté velmi dobře. Daří se nám, hrajeme dobře týmově. Poslední dobou se nám to sice trochu zadrhává, ale máme pořád ještě čas na něčem zapracovat před play-off. Určitě jsme zatím spokojení, ale musíme pořád makat.

Jak důležité je, že se vrátil Stamkos a je konečně zdravý celou sezonu?

Samozřejmě je to velká pomoc. Stammer je hráč, který dá za sezonu nějakých třicet gólů a právě ty jsou poté důležité v zápasech, kdy se láme chleba. Jsme moc rádi, že ho máme zpátky.

V letošní sezoně vás také drží skvělý gólman. Jak byste hodnotil Vasilevského?

Zatím má neskutečný rok. Pořád na sobě maká v tréninku i po něm, snaží se zlepšovat a je to na něm vidět. Stal se z něj jeden z nejlepších gólmanů v lize.

Vy osobně jste odehrál letos jen 32 zápasů, někdy jste mimo sestavu. Jaká je to pro vás sezona?

Na soupisce máme osm beků, takže se to tak nějak točí. Samozřejmě máme několik dobrých a zkušených hráčů, tak to někdy záleží na zranění nebo aktuální formě. Je to trochu jiný rok, než jsem měl předtím, ale to je prostě součástí profesionálního hokeje.

Co to pro vás znamená konkrétně? Makáte nějak víc nebo snažíte se brát každý zápas, že je to ten nejdůležitější?

Myslím, že člověk se nemůže nějak moc stresovat. Měl by se snažit hrát tu svoji hru. Letos jsem odehrál nějakých těch třicet zápasů, tak vím, co od sebe můžu čekat. Snažím se zkrátka odvést svou práci co nejlépe.

Podepsal jste smlouvu s Tampou vlastně jen na jednu sezonu. V obraně se střídáte, nehrajete pravidelně. Cítíte, že ta role tady už není třeba tak pevná, jako byla v minulosti?

Je to trochu jiné. Musím na sobě ale makat, soustředit se jen na sebe, být poctivý a doufat, že se to otočí. Ničím jiným to neovlivním.

Přemýšlíte nad tím, co třeba bude dál?

Samozřejmě, že nad tím člověk občas přemýšlí. Zase ale není dobré nad tím pořád dumat, to by se člověk utrápil. Beru to ze dne na den, snažím se na sobě hlavně pracovat. Pokud budu poctivý, tak bych se o budoucnost bát neměl.

V Tampě bylo nedávno Utkání hvězd, byl jste tam v tu dobu?

Ano, byl jsem tam. Před tím jsme hráli převážně venku nějaké tři až čtyři týdny, tak jsem byl rád, že jsem mohl být doma a odpočinout si.

Byla to v Tampě velká akce?

Určitě. Zájem tam byl obrovský. Do toho tam byla ta Gasparilla (pirátské slavnosti – pozn. redakce), takže tím celé město žilo. Byl jsem se na to i podívat se spoluhráči a určitě to byla zajímavá zkušenost. Myslím, že se to velice dobře povedlo.

Ještě ve volném čase studujete nebo už máte hotovo?

Univerzitu v Nebrasce jsem už dokončil, tak se nyní snažím najít nějaké jiné zaměření. Myslím, že ale začnu studovat dále nějaký obor okolo financí, tak uvidím, jak mi to půjde.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.