bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Murphy přestál zemětřesení v obraně Hawks, má novou smlouvu

1. září 2021, 8:49

David Zlomek

Chicago má za sebou celkem zajímavé léto. Příchod Marca-André Fleuryho či aféra se sexuálním obtěžováním z let minulých rozhodně vody NHL rozhýbaly. Ovšem zajímavé věci se děly také v obraně, její součástí bude několik příštích sezon i Connor Murphy.

Osmadvacetiletý bek přišel do Chicaga před čtyřmi roky a za tu dobu se stal pevnou součástí obranného valu. V uplynulé sezoně měl vůbec nejvyšší průměrný čas na ledě ve své kariéře, v té předminulé zase dosáhl na kariérní bodové maximum.

Letos na podzim by vstoupil do poslední sezony z dosud platného kontraktu, a tak se Blackhawks rozhodli jednat. Výsledkem je nová čtyřletá smlouva na 17,6 milionů dolarů, která vejde v platnost po následujícím ročníku.

„Když k nám Connor v létě 2017 přicházel, viděli jsme v něm potenciál růstu nejen hráče, ale i lídra naší organizace,“ stojí v prohlášení generálního manažera Stana Bowmana. „Stal se obráncem, který se nebojí bránit největší hvězdy soupeře a kterého posíláme na led v těch nejtěžších okamžicích. Jeho hlas má v kabině velkou váhu a jsme nadšení, že tomu tak bude i nadále.“

Někdo, kdo bude obranu řídit, je určitě potřeba. Zvláště, když vezmeme v potaz, kolik změn se v defenzivě Blackhawks událo.

Hlavní novou akvizicí je pochopitelně Seth Jones, o kterém se toho napsalo už víc než dost. Právě na něj bude upřena největší pozornost, on má být stavebním kamenem celé obrany.

Pokud se mu nebude dařit, bude to průšvih. Může být o to větší, kdyby v Columbusu zazářil nadějný Adam Boqvist, který byl součástí velké výměny za Jonese.

Kromě toho se také klidně může stát, že se v obraně nenajde nikdo, kdo by prodal své obří zkušenosti. Dva borci, kteří jich měli na rozdávání, totiž odešli. Duncan Keith i Brent Seabrook. O sestupné tendenci jejich výkonů nebylo sporu, nicméně byli opravdovými lídry, kteří věděli, jak dosáhnout úplného vrcholu.

Obecně by se však dalo říct, že obranu mají Blackhawks vyřešenou. Alespoň tedy na papíře. Šestice vyvolených by měla vypadat následovně: Seth Jones, Calvin de Haan, Jake McCabe, Connor Murphy, Riley Stillman a Caleb Jones.

Otázkou teď je, jak bude nově složená obrana působit na ledě.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.