bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mrázek po vítězném debutu: Moc jsem se na zápas těšil, říká. Kouč ho chválil

23. února 2018, 17:00

David Jahoda

Ví, že teď to bude stát na něm. Při dlouhodobých zraněních Briana Elliotta a krajana Michala Neuvirtha čeká Petra Mrázka v brance Philadelphie ještě pořádná šichta. Ve vstupu do nového působiště ale rozhodně obstál. Proti Columbusu na něj šlo 20 střel. V neustálé permanenci sice nebyl, ale i tak musel předvést několik pohotových zákroků. „Dobrý půl tucet zákroků bylo excelentních a pro nás přišly v pravý čas,“ chválil Mrázka po premiéře Dave Hakstol, trenér Flyers.

Zápas proti Montrealu sledoval jen ze střídačky, proti Columbusu už ho ale trenér Hakstol povolal do zbroje. Soupeř z Metropolitní divize bažil po tom, aby se na Flyers, kteří hájí třetí místo, dotáhl. Ale nestalo se. Flyers dokázali duel otočit ve třetí části a i díky několika přesným Mrázkovým zákrokům v utkání zvítězit.

„Bylo to parádní, je to pro nás důležitá výhra,“ řekl po zápase v rozhovoru pro NHL.com český gólman, pro něhož jsou Flyers po Detroitu teprve druhým týmem v NHL. „Zapsali jsme do tabulky dva body proti týmu z naší divize. Myslím si, že ve třetí třetině jsme hráli opravdu dobře. Za ni jsme si zasloužili vyhrát,“ dodal ostravský rodák.

Přitom to byl on, kdo jako první inkasoval. V 33. minutě hry jej pokořil Artěmij Panarin, kterému na útočné modré čáře namazal jeho krajan Ivan Provorov. U jediné inkasované branky se možná trochu projevila nevypilovaná komunikace Mrázka se zbytkem týmu. Poklepání hokejkou o led zřejmě mohlo obdržené brance předejít, mrzet to ale nakonec Letce nemuselo.

Gól z hole Panarina byl prakticky první velkou šancí Modrokabátníků v utkání. „V první třetině jsem moc práce neměl. Vždycky preferuju víc střel. Když na vás jde dost střel hned na začátku, máte lepší možnost se do utkání rychleji dostat,“ řekl Mrázek.

Pak ale možnosti k zazáření dostal. Nejvíc se zaskvěl proti gólové střele obránce Zacha Werenskiho. „Myslím si, že byl Petr skvělý. V první třetině toho možná tolik řešit nemusel, kolem naší branky ale bylo často nebezpečně rušno. V situacích, kdy nás pak soupeř zatlačil, byl dobrý půl tucet zákroků excelentních a pro nás přišly v pravý čas,“ hodnotil Mrázkům výkon trenér Flyers Dave Hakstol.

Za Detroit v nynějším ročníku moc prostoru nedostával, i když v poslední době jeho výkony určitě nebyly k zahození. Ve Philadelphii na něj minimálně nějakou dobu ale spoléhat budou. Po svém debutu za nový tým neskrýval, jak moc se na něj těšil.

„Byl jsem na zápas opravdu natěšený. Den byl pro mě dost dlouhý. Přišlo mi, jako bychom hráli až o půlnoci, ne v sedm hodin.“

„Byl jsem na zápas opravdu natěšený. Den byl pro mě dost dlouhý. Přišlo mi, jako bychom hráli až o půlnoci, ne v sedm hodin. Čekal jsem na to. Jsem šťastný, že je to za mnou a my máme v kapse dva body,“ doplnil spokojeně.

Ve Philadelphii by si přáli, aby blažený úsměv Mrázkovi vydržel co nejlépe. Jeho služby budou Flyers v závěrečné čtvrtině základní části hodně potřebovat. A nejen to, Mrázek ví, že i jemu samotnému jde o hodně. Chytá o svoji budoucnost. 

 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.