bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Matt Murray v ohrožení? Kdepak, Senátoři pouze šachují

21. července 2021, 9:26

David Zlomek

Když se v neděli odtajnily seznamy chráněných hráčů, objevilo se hned několik překvapení. Celý hokejový svět se tak začal bavit o Careym Priceovi, Vladimiru Tarasenkovi nebo Ondřeji Palátovi, nicméně trochu za oponou zůstal Matt Murray. Dvojnásobný vítěz Stanley Cupu je k dispozici jakbysmet.

Každý tým si mohl ochránit pouze jednoho gólmana. V Ottawě tedy taktizovali. Pojistit si třiadvacetiletého Filipa Gustavssona, nebo loňskou posilu Matta Murrayho?

Nakonec zvítězila první možnost, což možná leckoho překvapilo. Murraymu se uplynulá sezona sice dvakrát nepovedla, avšak to není důvod k tomu, abychom ho začali odepisovat.

Generální manažer Senators Pierre Dorion tak pravděpodobně spoléhá na to, že si Seattle raději vybere Careyho Price nebo Bradena Holtbyho. Z brankářů bez smlouvy má pak na severozápad USA údajně namířeno Chris Driedger z Floridy.

„Mattovi to bylo oznámeno v neděli a stoprocentně tahu organizace rozumí,“ řekl Murrayho agent Robert Hooper, pod jehož křídla patří například i Mikko Rantanen nebo Jordan Binnington. „Dorion Mattovi vysvětlil, že o něj nechce přijít a že od svých zdrojů ví, že si ho Krakeni nevyberou. Senators v tomto kroku nevidí velký risk.“

Riskovali by maximálně v Seattlu. Jak už bylo zmíněno, Murray má za sebou nepřesvědčivou sezonu, a navíc další tři roky smlouvy, díky které pobírá 6,25 milionu dolarů ročně.

Sám Murray navíc o odchodu vůbec nepřemýšlel. Je odhodlaný v hlavním městě Kanady uspět, čemuž přizpůsobil i trénink po sezoně. S celou rodinou zůstal v Ottawě.

„Organizaci i celé město si zamiloval,“ potvrzuje jeho agent. „Těší se na další sezonu a doufá v povedený start. Taky je nadšený z talentovaného jádra týmu, které se pomalu formuje.“

Nebylo to však jenom o bývalém gólmanovi Penguins, ale také o Filipu Gustavssonovi. Ten totiž ukázal, že je schopný nastupovat v NHL. V osmi odchytaných zápasech si připsal pět vítězství, přičemž úspěšnost zákroků se zastavila na solidní hodnotě 93,3 %.

Zatímco situace v brankovišti pravděpodobně zůstane stejná jako v minulé sezoně, o pozicích v poli se v Ottawě mohutně spekuluje. Novou posilou by se mohl stát například centr Rangers Ryan Strome, o něhož mají Senators údajně velký zájem.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.