bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Marko Daňo si v Columbusu užívá v lajně se Scottem Hartnellem

18. března 2015, 12:00

Michal Belšán

Být nováčkem v lize a dostat v lajně prostor vedle hráče, který odehrál přes 1000 zápasů v NHL, to je něco. Slovenský útočník Marko Daňo toto v Columbusu momentálně zažívá a sám Hartnell si spolupráci s ním a dalším mladíkem Wennbergem nemůže vynachválit.

Scott Hartnell – Alexander Wennberg – Marko Daňo. V poslední době hraje za Columbus lajna přesně v tomto složení. Švédský forvard má odehráno 56 duelů, ten slovenský o 33 méně, zatímco u Scotta Hartnella je počet odehraných utkání již nějakou dobu čtyřciferný.

My se ovšem podrobněji zaměříme na slovenského mladíka, který se narodil 30. listopadu 1994 v rakouském Eisenstadtu. V roce 2013 byl draftován v prvním kole, celkově jako 27. Sezonu ovšem začal ve Slovanu Bratislava, do zámoří se stěhoval až v březnu roku 2014. Na farmě ve Springfieldu odehrál celkem 15 duelů, ve kterých si do statistik zapsal dvě branky a šest asistencí. Šance v NHL přišla až v další sezoně.

9. října si odbyl debut na ledě Buffala. V tomto utkání sice nebodoval, o dva dny později s Rangers už ale ano. Dal gól a přidal asistenci. „To bylo úžasný,“ rozplýval se Daňo v rozhovoru pro stránky klubu Blue Jackets. „První věc byla to, že jsem v hledišti hledal, kde sedí táta. Své přítelkyni jsem poslal pusu a tátovi zamával.“

Radost z něj měl i trenér Todd Richards. „Je vždy skvělé vidět mladé hráče, jak dají první gól v NHL. Ale mnohem důležitější je to, když má ta branka velký význam,“ narážel kouč Columbusu na to, že Daňova branka ve třetí třetině dostala Modrokabátníky do vedení 4:1.

Momentálně má na svém kontě 20letý forvard 23 odehraných zápasů v NHL, ve kterých dal pět branek a přidal šest asistencí.

V poslední době se po jeho boku začal pohybovat s mladíkem Wennbergem i velezkušený Hartnell, který si spolupráci s nimi velmi pochvaluje. „Je zábavné s nimi hrát. Mají rychlé nohy a tak rozhýbají i mě. Poslední zápasy jsme si spolu hodně užili,“ prozradil Hartnell.

Během posledních tří zápasů si Daňo dokonce připsal čtyři body. Nejprve asistoval v zápase s Detroitem, poté dal gól a přidal asistenci v utkání s Edmontonem. Naposledy se ale blýskl fantastickou asistencí při brance Hartnella v zápase s Carolinou. Skvěle obešel českého obránce Jordána a našel před brankou svého zkušeného spoluhráče.

 „Hartnell je skvělý hráč a hraje už opravdu dlouho, takže nám dost pomáhá,“ pochvaluje si spolupráci s ním Daňo. „Je to dobré pro tým, ale potřebujeme další hráče, kteří budou makat celých 60 minut.“

Kromě Hartnella klape samozřejmě i spolupráce s Wennbergem, čehož si všiml i trenér Todd Richards. „Jejich schopnost obehrát někoho v soubojích dává prostor dalším hráčům,“ říká. „U těchto mladíků je vidět talent. Křídla v této formaci hrají velmi dobře a jsou schopná zakončovat, centr hraje zodpovědně a dává prostor v útočném pásmu.“

Bude zajímavé nadále sledovat, jak se trenčínskému odchovanci bude dařit v dalších utkáních. Šanci vidět ho v akci budete mít už v noci ze středy na čtvrtek, kdy od 3:00 hrají Blue Jackets v Edmontonu.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.