bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Marchand zkritizoval vedení NHL: Nechte hráče se rozhodnout!

30. prosince 2021, 16:30

Matěj Hodoval

Situace kolem neúčastí hokejistů z National Hockey League na olympiádě v Číně zklamala mnoho fanoušků, kteří se po delší době těšili na elitní turnaj pod pěti kruhy. Zákaz startovat na hrách ale neudělal radost ani některým hráčům.

Svůj názor se nebál dát najevo útočník Bostonu Brad Marchand.

Ten se na svém Twitterovém profilu ostře pustil do vedení National Hockey League a hráčské asociace (NHLPA). Kanadskému reprezentantovi se nelíbí, že liga nedodržela slib, ale jakmile jde o jejich peníze, jednají.

„NHL a NHLPA si mohou měnit pravidla a vrátit taxi squad, aby se zápasy neodkládaly a oni nepřicházeli o peníze. Přitom podle dohody už bylo odsouhlaseno, že všechno zaplatí hráči do chvíle, než si majitelé vydělají zpět všechno, o co přišli kvůli pandemii,“ píše Marchand.

Vedení soutěže nedávno vrátilo pravidlo o tzv. „taxikářích,“ tedy o náhradnících z farmy, kteří cestují s týmem na zápasy a jsou trenérům k dispozici v případě, že by jim ze sestavy vypadl hráč pozitivně testovaný na koronavirus. Vloni se s tímto novým pravidlem setkaly týmy poprvé, když začala koronavirová pandemie.

„Během olympiády ale taxi squad zavést nemohou, aby dodrželi dohodu a hráči NHL mohli na hry jet. Řekněte mi, že to není hovadina,“ soptí opora bostonských Medvědů.

Rodák z Halifaxu by dokonce neměl problém vzdát se svého platu na dobu, kdy by potenciálně reprezentoval svou zemi na olympijských hrách.

„A pokud by někdo měl problém s naším platem během doby, co budeme pryč… Není problém. Nechte hráče se rozhodnout,“ dodává Marchand.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.