bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Manažer Wilson dočasně končí v San Jose. Na vině jsou zdravotní problémy

27. listopadu 2021, 9:37

Daniel Fekets

Doug Wilson, bývalý vynikající obránce a od sezony 2003/2004 i generální manažer San Jose, musí kvůli zdravotním problémům dočasně odstoupit ze své pozice. Na dobu neurčitou jej zastoupí jeho asistent Joe Will.

První náznak potíží přišel podle zámořských médií na začátku září, kdy se v Arizoně hrál turnaj nováčků. Na Wilsonovi už tam bylo poznat, že není ve své kůži.

A co přesně rodáka z Ottawy sužuje? Přetrvávající kašel.

Tento problém jej trápil i při obsáhlém rozhovoru na počátku tréninkových kempů. Naposledy mluvil s médii 12. listopadu, kdy se stal oficiálním členem Síně slávy.

Wilsonovy potíže s kašlem by neměly souviset s nemocí covid-19. Podle lékařů je nyní nejdůležitější odpočinek, tudíž se čtyřiašedesátiletý manažer rozhodl, že v pozici šéfa Sharks dočasně skončí. Čas teď tráví ve svém domě ve Scottsdale.

Doug Wilson se do paměti fanoušků NHL zapsal už jako hráč. V roce 1977 jej draftovalo Chicago v prvním kole. Poté za tento celek odkroutil neuvěřitelných 14 sezon. V ročníku 1981/1982 dokonce obdržel Norrisovu trofej určenou pro nejlepšího obránce NHL. O tři roky později se radoval z vítězství na Kanadském poháru.

Krátce před koncem své bohaté kariéry poprvé změnil působiště. V létě 1991 opustil Chicago a následně zamířil k San Jose, kde plnil funkci kapitána. Poté se přesunul do manažerských pozic. Na další čtyři roky se stal konzultantem kanadské juniorské reprezentace. Po ukončení této štace se vrátil do San Jose.

Tam se stal v roce 2003 generálním manažerem. Za jeho působení se Žraloci nedostali do play-off jen třikrát, z toho jednou v předminulé a následně i v sezoně minulé. Kousek od Stanley Cupu bylo San Jose na jaře 2016, kdy však ve finále podlehlo Pittsburghu.

Wilsonovy úkoly nyní přebírá sedmapadesátiletý Joe Will, jenž v organizaci Sharks působí už neuvěřitelných 31 let. Od roku 2011 je oficiálním asistentem Douga Wilsona. Plní také role viceprezidenta klubu a generálního manažera farmářského týmu San Jose Barracuda.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.