bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Mám radost, že jsem skončil v Anaheimu, říká Hagelin. Výměnu však neočekával

2. srpna 2015, 11:00

Martin Schwarz

Z východu rovnou na západ. Útočník Carl Hagelin v National Hockey League navlékl pouze dres New York Rangers, ale okolnosti letošního vstupního draftu jej poslali na opačný konec Ameriky. Konkrétně do nadějné organizace Anaheim Ducks, tam šestadvacetiletý Švéd narazí hned na tři další krajany. Kačeři za Hagelina obětovali draftovou volbu a hokejově rostoucího Emersona Etema, jenže tenhle tah jim zcela jistě vynese ovoce. Carl po rychlém převleku trikotu sám přiznal, že ho přesun mezi mnoho spoluhráčů stejné národnosti pozitivně překvapil.

Takřka rod od roku lepší. Počátkem první zkoušky v nejlepší hokejové soutěži světa, kterou Carl Hagelin prožil během sezóny 2011-2012, nepřehlédnutelně získává sebevědomí na ledě a k tomu střádá body. Paradoxně nejvíce branek v součtu s přihrávkami seskupil v nováčkovském ročníku, v play-off minulý rok na jaře potom nasbíral úctyhodných dvanáct bodíků. Přesto ukázali Rangers při filtraci mančaftu právě na něj, aby osud spojil s jiným zaměstnavatelem.

„Neočekával jsem, že bych mohl být vyměněn. Ale když už by mělo dojít k mému přestupu, pak jsem toužil zahrát si za Anaheim. A ono se to vážně splnilo,“ prozradil krátce po zpečetění Hagelinova stěhování jednomu z novinářů Ducks sám švédský rychlík. „Jsou skvělou organizací a mají výborné mužstvo, navíc Anaheim patří mezi nejlepší místa pro bydlení. Musím vyjádřit obrovskou radost, že mohu putovat právě ke Kačerům,“ neskrýval překvapivé nadšení. Manažera kalifornského mančaftu dovedl k angažování čtvrtého Švéda do kabiny kromě jeho rychlosti a bodových příspěvků ještě jeden aspekt. Hagelin jako jeden ze tří hráčů Rangers v minulé sezóně odehrál všech 82 utkání základní části!

Sympaticky oslovit musela Kačery i hokejistova skromnost. Ačkoli má za sebou již čtyři sezóny v NHL a ve všech z nich se svým klubem vyrukoval k vyřazovacím bojům, zůstává nohama na zemi. „Není mou prací, abych rozhodoval, jestli hraji v první, ve druhé nebo ve čtvrté lajně. Snažím se pokaždé stejně a chci využít každé malé příležitosti na ledové ploše,“ reagoval na situaci ohledně délky jeho pobytu mezi mantinely.

Navzdory dlouhému času, jenž zatím zbývá do započetí následující sezóny, v médiích a především v Anaheimu zaznívá otázka, s kým by vlastně Carl mohl utvořit útočnou řadu. Není divu, že jako první většinu fanoušků Ducks napadne dvojice Ryan Kesler – Jakob Silfverberg. Ti dva přišli kvůli Beleskeyho překlenutí do Bostonu o parťáka a Hagelin k nim může jistě skvěle padnout. Nesmíme pomíjet ani fakt, že Silfverberg pochází ze stejné země, což umocňuje pokušení spojit právě tyto tři. Vyloučena není ani teze narukování do první řady k Perrymu a Getzlafovi, trenéři tuhle kombinaci minimálně vyzkoušejí.

„Jakoukoli šanci dostanu, budu připraven ji přijmout. Na druhou stranu, jsem typ hráče, pro kterého zůstává prioritou tým jako celek,“ zmínil na závěr krátkého interview pro oficiální klubové stránky. Carl Hagelin za sebou má i olympijské zkušenosti ze Soči, kde se Švédskem získal stříbrné medaile, v turnaji nastřílel dva góly. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.