bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Malkin po operaci možná nestihne začátek nové sezony. Domi je ze hry do prosince

5. června 2021, 14:16

Jan Vojkůvka

Zatímco někteří hokejisté ještě zápolí v play-off, pro většinu již sezona skončilo. Nastalo tím i období, kdy je potřeba řešit nejrůznější šrámy z uplynulého ročníku. Nutnost podrobit se operaci dostihla i Jevgenije Malkina z Pittsburghu a Maxe Domiho z Columbusu. Zatímco u Rusa je nejisté, zda stihne začátek sezony, Kanaďan bude ze hry až do prosince.

Malkin se podrobil operaci kolene, kterou řeší své vleklé problémy. Ke zranění ruského forvarda došlo totiž už v polovině března v duelu proti Bostonu. Kvůli problémům s kolenem pak vynechal šest týdnů a celkem 23 zápasů základní části. 

Svému týmu scházel i v prvních dvou kláních série s Islanders. Sice se na zbývající čtyři zápasy dokázal připravit (zaznamenal v nich 1 gól a 4 asistence), ale operaci se nakonec ani tak nevyhnul. 

„Bojoval opravdu tvrdě, aby se mohl vrátit do sestavy,“ říkal po skončení série na adresu svého svěřence trenér Pittsburghu Mike Sullivan.

Již nyní je jisté, že se Malkin po operaci nestihne dostavit do tréninkového kempu, který bude muset kompletně vynechat. A v ohrožení je i začátek nové sezony, jež by měla odstartoval podle plánu na začátku října.

Ještě v horší pozici je šestadvacetiletý Max Domi z Columbusu. Ten má smutnou jistotu, že kromě kempu vynechá i začátek sezony. Už ve čtvrtek se totiž podrobil operaci ramene a jeho rekonvalescence si vyžádá dlouhého půl roku.

Dřív, než v prosinci, se tak do sestavy Blue Jackets nevrátí.

„Cítil v rameni určité nepohodlí, na které nás upozornil minulý týden a následně vyšetření odhalilo trhlinku v kloubní jamce ramenního kloubu,“ vysvětlil generální manažer Columbusu Jarmo Kekalainen. Podle něj byla operace nejlepším možným řešením těchto obtíží.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.