bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Majitel Wild o Hanzalově výměně: Přál bych si, abychom ji tehdy neudělali

19. května 2017, 14:15

David Jahoda

Po nejlepší základní části v historii klubu vedení, trenéři i hráči Minnesoty Wild doufali, že v tuhle dobu ještě budou hrát a budou se prát o vůbec první zisk Stanleyova poháru. Proto nebylo divu, když se před koncem přestupového období odhodlali Wild k posílení svého celku a skočili po jednom z nejlákavějších zboží, Martinu Hanzalovi. Jenže cesta Minnesoty se zastavila nečekaně rychle a majitel Wild Craig Leipold nyní této výměny lituje.

Společně s českým útočníkem získali Wild před přestupovým deadlinem z Arizony také forvarda Ryana Whitea. Do organizace Coyotes za tyto dva zkušené hráče poslala Minnesota nemalou protihodnotu – volbu v prvním kole draftu 2017, druhou volbu v draftu následujícího roku a potenciální volbu v draftu 2019. K tomu „přibalili“ ještě útočníka Graysona Downinga. 

Byl to risk, sázka na jednu kartu. Protože oběma příchozím útočníkům z Arizony s uplynutím sezony 2016/17 končí kontrakty a v létě se stanou volnými hráči. Tohle vedení Wild vědělo, jelikož ale věřilo tomu, že mužstvo trenéra Bruce Boudreaua může dojít daleko, do tohoto risku šlo. Jak to ale nakonec s Minnesotou a jejím počínání ve vyřazovacích bojích dopadlo, už jistě víte. „Divočáci“ se proti St. Louis zmohli jen na jeden vítězný zápas a na další pokračování v boji o Stanley Cup si museli nechat zajít chuť.

Několik týdnů po vyřazení se majitel Wild Caig Leipold v rozhovoru pro Minneapolis Star Tribune nechal slyšet, že této výměny lituje. „Když se na to podívám zpětně, přál bych si, abychom tu výměnu neudělali,“ řekl Leipold. Zároveň však doplňuje, že s výměnou sám souhlasil. „Tohle rozhodnutí jsem tehdy podporoval, přiznávám to.“

Od Hanzala se možná čekalo víc, ale že by úplně propadl se říct nedá. V dresu týmu z města Saint Paul během zbývajících 20 zápasů základní části zaznamenal 13 bodů (4+9). V play off už to bylo, stejně jako se zbytkem kádru, horší – Pět utkání, jeden bod (1+0). White měl v 19 duelech základní části tři body (2+1), ze tří zápasů vyřazovací části nulu. Hanzal úplně nezklamal, ale vědomí toho, že bez náhrady odejde, a Coyotes si budou moci na draftu vybírat možné budoucí hvězdy, Leipolda zkrátka tíží. 

GM Fletchera z ničeho neviní 

Celou výměnu pochopitelně inicioval v těchto ohledech muž nejpovolanější, generální manažer Wild Chuck Fletcher. Pětašedesátiletý majitel nechtěl říct, jak přesně dlouhá doba ze smlouvy nynějšímu GM ještě zbývá, každopádně přiznal, že nějaká doba to ještě je a podle dalších slov by nikdo neměl očekávat, že by se mělo na tomto postu v Minnesotě něco měnit.

„Chuck a Brent Flahr (asistent Fletchera, pozn. red.) toho udělali hodně. Když se člověk podívá zpět na těch pět zápasů v play off, řekne si: Jak se to mohlo stát? Nemůžu Chucka vinit z ničeho, co udělal. A taky ho z ničeho neviním. Myslím, že se v uplynulé sezoně událo několik dobrých věcí, ale konec byl zkrátka špatný. Musíme rozpoznat, co v tom vězí, co se vlastně stalo, a musíme se pokusit to vyřešit. A já vím, že to je právě to, co teď Chuck dělá,“ doplnil Leipold.

„Konec byl zkrátka špatný. Musíme rozpoznat, co v tom vězí, co se vlastně stalo, a musíme se pokusit to vyřešit.“

Ani se nedá očekávat, že by se tvář týmu z Minnesoty nějak výrazněji měnila. „Samozřejmě nejsem spokojený. Z play off mám takový pocit, jako bychom udělali krok zpět, nečekali jsme to. Nutí nás to myslet nad tím, co potřebujeme udělat. I přesto všechno se mi ale náš tým líbí. Líbí se mi, jak je stavěn. Pochopitelně je tu pár otázek, které musíme vyřešit a také vyřešíme. Z našeho týmu jako takového nejsem zklamaný, jsem zklamaný z toho, jak jsme sezonu skončili,“ dodává Leipodl.

Craig Leipold vlastní Wild od sezony 2008/09, předtím byl jedenáct let majitelem nedalekých Nashville Predators, kteří oproti Minnesotě stále hrají a jsou dvě výhry od postupu do finále Stanley Cupu. „Všem těm čtyřem týmům závidím a Predators jsou samozřejmě jedním z nich. Z našeho vyřazení jsem byl strašně zklamaný, stále se s tím nedokážu moc srovnat. Sleduji ty zápasy a říkám si: Tohle jsme mohli být my,“ pravil majitel Wild. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.