bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Madison Square Garden mu zase leží u nohou! Šesťorkin s dalším galapředstavením

23. května 2022, 12:30

David Zlomek

Pro Rangers je naprosto nepostradatelný. Rozpaky z prvního kola zahnal Igor Šesťorkin parádními výkony, naposledy se vytáhl v neděli v domácí aréně v klíčovém zápase proti Carolině. Předvedl téměř dokonalý výkon, na jehož konci byl zasloužený triumf a bouřící Madison Square Garden.

Běžela půlka druhé třetiny, když se náskok Rangers smrskl na jeden gól. Byla to střela, kterou měl Šesťorkin krýt. Ale stane se, a tak bylo extrémně důležité, že ihned po chybě začala celá aréna řvát jeho jméno. „IGOR! IGOR!“ neslo se tribunami.

„Chtěl bych poděkovat fanouškům za energii, kterou mi dodali,“ povídal pak po zápase. „Nepřestali mi fandit ani po mé chybě. Vždycky dokážou udělat bouřlivou atmosféru, moc jim za to děkuji.“ 

Ruský gólman měl, jako již tradičně, velké penzum práce. Svou chybu po gólu ihned napravil, hráči Hurricanes si na něm postupně vybili zuby. „Musel jsem napravit chybu, kterou jsem vyrobil,“ vysvětloval favorit na zisk Vezinovy trofeje.

Dohromady nakonec předvedl třiačtyřicet zákroků, tedy jinými slovy úspěšnost 97,7 %. Bývalý gólman Petrohradu tak potvrdil, že čím víc střel na něj jde, tím je to lepší. Letos odchytal už osm zápasů, ve kterých na něj šlo alespoň čtyřicet střel. Vyhrál jich sedm!

„Drží nás celou sezonu,“ ví dobře Filip Chytil. „Víme, čeho je schopný. Je jedním z nejlepších gólmanů světa a svěřili bychom mu život. Je neuvěřitelný!“

Puncu dokonalosti přidával i fakt, že utkání přímo v Madison Square Garden přihlížel nejen Wayne Gretzky, ale také Henrik Lundqvist, jedna z největších legend Rangers vůbec. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.