bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Lundeström se vyhne arbitráži. Prodloužil v Anaheimu

26. července 2022, 13:00

Marek Baloun

Dvaadvacetiletý Švéd měl letos osobně nejlepší sezónu, přesto se s Anaheimem dlouho nemohl domluvit. Nakonec ale smlouvu dostal.

S blížícím se středečním slyšením ohledně platu Anaheim nakonec zabral a rozhodl se prodloužit smlouvu s Isacem Lundeströmem. Mladý Švéd tak s dvouletým kontraktem bude moct u Ducks přidat svou pátou a šestou sezónu. Ani jedna strana výši platu nezveřejnila, podle zdrojů ESPN a TSN by ale měl dostat 1,8 milionu dolarů ročně.

Švéd situaci okomentoval na Twitteru jen dvěma slovy – „Jsem nadšen!“

Lundeström nikdy za jiný NHL tým nehrál, Ducks ho draftovali v roce 2018 a první dvě sezóny pendloval mezi nimi a farmou v San Diegu. Letos měl bodově nejlepší ročník, když v osmdesáti zápasech udělal devětadvacet bodů (16+13).

Podařilo se mu ale také dorovnat více než dekádu starý rekord Coreyho Perryho v počtu branek v oslabení v jedné sezóně (4). Po odchodu Ryana Getzlafa do hokejového důchodu lze očekávat, že dvaadvacetiletý centr dostane do správy třetí formaci za Trevorem Zegrasem a Ryanem Stromem. Platově si pak polepší o téměř celý milion. Nováčkovská smlouva mu totiž umožňovala brát „jen“ 925 tisíc dolarů.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.