bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Lightning znovu kralují NHL! Pod další výhru se podepsal i mladík Fortier

22. prosince 2021, 14:53

Daniel Fekets

Začátek letošní sezony nebyl pro úřadujícího dvojnásobného šampiona NHL příliš ideální. Tampa se ale postupně začala zvedat a momentálně už znovu kraluje celé soutěži. Na ledě Vegas si připsala osmé vítězství z posledních devíti zápasů. V nejlepší hokejové lize světa se navíc úplně poprvé prosadil jednadvacetiletý Gabriel Fortier.

Fortier se trefil hned na začátku utkání. Tampa díky svému tlaku v útočném pásmu získala puk, Michail Sergačjov si všiml na levé straně volného Fortiera, který střelou zápěstím z kruhu otevřel skóre. Následovala očekávaná radost. Rodák z Lachine si nezapomněl vzít na památku kotouč.

První utkání za Tampu odehrál Fortier 1. prosince proti St. Louis. Hráč draftovaný na konci druhého kola v roce 2018 se zabydlel ve čtvrté formaci po boku Rileyho Nashe a Taylora Raddyshe.

Cestu za body však Tampě pořádně zkomplikoval Mark Stone, jenž se pomalu ale jistě vrací do formy po delším zranění. Bleskům vstřelil dvě branky, přičemž posléze se k němu přidal i Nicolas Roy. Hosté však ještě do konce třetiny dvougólovou ztrátu smazali. Znovu ukázali svou neoddiskutovatelnou sílu.

V 51. minutě navíc Tampa překlopila utkání na svou stranu. Prosadil se ranou z kruhu kapitán Steven Stamkos, jenž mimo jiné vsítil svůj pětašedesátý vítězný gól v základní části NHL, čímž v klubové historii překonal legendárního Martina St. Louise.

„Našli jsme způsob, jak utkání otočit, a nakonec jej vyhrát. Další dva body do tabulky samozřejmě bereme,“ prohlásil Stamkos po utkání. Fazónu si drží jednatřicetiletý útočník opravdu výbornou, v devětadvaceti zápasech si připsal už 35 kanadských bodů.

Při cestě za vítězstvím si Blesky musely poradit bez trenéra Jona Coopera, který byl těsně před zápasem zapsán do koronavirového protokolu. Na pozici kouče jej tak zastoupil asistent Derek Lalonde. „Bylo pravděpodobné, že něco takového přijde, poněvadž současná doba prostě taková je. Vypořádali jsme se s tím a snad jsme trenéra na dálku i potěšili,“ doplnil útočník s číslem 91 na zádech.

Příští utkání by měla Tampa odehrát až za týden, v repríze posledního finále ji doma čeká Montreal. Poté se v dalších náročných bitvách střetne s Floridou a dvakrát s Rangers.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.