bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Levná náhrada za Chychruna? Ottawa vsadí na mladého beka

6. září 2022, 7:30

David Zlomek

Mluvilo se o tom dlouho, mnozí novináři dokonce psali, že je to otázka času. Řeč je o příchodu velmi žádaného beka Arizony Jakoba Chychruna do Ottawy. Představy pouštního celku byly však přestřelené, o výraznější místo tak zabojuje včera podepsaný mladý bek Erik Brännström.

Ten rozhodně doufal, že v momentální fázi kariéry, tedy ve věku třiadvaceti let, už bude stabilním členem některé z obran celků NHL. Potenciál měl obrovský, vždyť vzpomeňte na rok 2019 a výměnu Marka Stonea do Vegas. Ottawa si tehdy stála tvrdě za svým, po Brännströmovi toužila opravdu hodně.

Od té doby to však moc nešlo. Dohromady pouze 116 zápasů, v nich dvě branky a osmadvacet asistencí. Na hráče, jehož ofenziva vždy vynikala, nic moc. 

Od Ottawy dostal zkouškový kontrakt. Jeden rok, devět set tisíc. Ukaž se, jako by vzkazovalo vedení Senators. 

„Erik patří do skupiny našich mladých hráčů, u kterých v následující sezoně očekáváme, že udělají další krok,“ uvedl po podpisu Pierre Dorion, generální manažer týmu. „Je soutěživý, dobře hraje s pukem a v minulé sezoně ukázal, že když mu dáme větší roli, popasuje se s ní. Doufáme, že se mu tyto zkušenosti v nadcházejícím roce vyplatí.“

Na první pohled to vypadá, že zabojuje o místo ve třetím páru. Jasnou jedničkou je totiž Thomas Chabot, velké vytížení bude určitě chtít i Travis Hamonic či Arťjom Zub. Trenéři si hodně slibují i od velmi talentovaného Jakea Sandersona. 

Ale pak? Kupříkladu veterána Zajceva se chtěli Senators zbavit při výměně Chychruna. A Nickovi Holdenovi je pětatřicet, je tedy jasné, že by Brännström dostal přednost.

„Brännström může hrát s Holdenem nebo třeba Zajcevem. Je výhodou, že zahraje na obou stranách,“ přemítal kouč Smith. 

Bez nadsázky se tak dá říct, že Brännströma čeká klíčový ročník. Moc šancí přesvědčit už mít nebude. Jisté je, že potenciál na to, aby hrál klidně v prvním páru, má. Bude jen na něm, jak se šance chopí. Okénka v sestavě očividně jsou, teď je jen otevřít a nikoho jiného do nich nepustit. 

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.