bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Lepší než Tavares? Strome řádí s novými kumpány a nezadržitelně letí ke hvězdám

1. ledna 2015, 15:40

Tomáš Zatloukal

Kdo vede kanadské bodování Isles? Odpověď na prostou otázku není nijak záludná, pochopitelně zní John Tavares. Nicméně kapitánovi Ostrovanů dýchá na záda hned trio mladých vlčáků, od Kylea Okposa to zřejmě čekal každý, Brook Nelson s Ryanem Stromem nicméně mile překvapili. Obzvlášť když uvážíme, že Strome nemá na růžích ustláno a momentálně sbírá body po hrstech až ze třetí brázdy. Jeho nápady zakončují Andreas Lee s Fransem Nielsenem.

Strome, jehož ještě v minulé sezóně náročný kouč Jack Capuano dusil mezi prvním týmem a farmou, se zmohl již na 27 bodů. Skvělé bilance dosáhl mimo jiné i dnešním galapředstavením proti Winnipegu Jets, Ondřeje Pavelce jednou překonal sám, na další tři úspěšné střely pak nahrál. Podobný Silvestr vykouzlil minulý rok Tavares, čtyřmi zápisy do statistik (2+2) pomohl přemoci bostonské Medvědy. V celé klubové historii Islanders se Strome stal čtvrtým čtyřbodovým silvestrovským borcem, kromě Tavarese napodobil ještě Dereka Kinga a Jasona Blakea.

A po zásluze přišla pochvalná slova od Capuana: "Celá třetí řada pro nás v posledních zápasech odvádí skvělou práci. Produktivitu od jiných formací než té Tavaresovy, kterou zvláště při zápasech venku soupeři skvěle brání, prostě potřebujeme. Tahle lajna byla dnes prostě dobrá." Capuano sestavil nebezpečný útok teprve nedávno a opravdu tím vylepšil celou ofenzívu Ostrovanů. Ač se to na první pohled může zdát divné, "zastrčení" až do třetího šiku vyhovuje i Stromeovi. Jeho pendlování sestavou, zdá se, skončilo a on se může soustředit jen na sebe.

"Jsem pořád mladík, který se snaží získat si respekt a zlepšovat se," říká bývalý kapitán Niagary IceDogs, která pro NHL vychovala mimo jiné Alexe Pientrangela nebo Dougieho Hamiltona. Capuano si cení, že Strome pouze nemele pantem, ale mění svá slova v činy. Talentovaný Kanaďan na sobě stále pracuje, poslední dobou se učí chodit do míst, kde to bolí. "Každý umí hrát s pukem, ale Ryanova hra bez kotouče se ohromně zlepšila. Naučil se bojovat v místech, kde to bolí." S každým odehraným mačem potvrzuje, že z něj vyrůstá další nezastavitelná hvězda Islanders.

U Ostrovanů má pro rychlý rozvoj svého nadání ideální podmínky. Kádr se během několika let změnil z ligového otloukánka v nenasytného dravce, kvalitní drafty i podpisy volných hráčů dodaly dlouho podprůměrnému mužstvu tolik potřebnou kvalitu. Capuano má velké štěstí, že má k dispozici tak dominantního hráče, jakým bezesporu Tavares je. Dobré tři sezóny táhl Isles sám o sobě a stal se pro mnohé mladší spoluhráče velkým vzorem. Stromea nevyjímaje. "Chtěl bych být jako on, hodně mě inspiruje," přiznal se před časem nejstarší z bratrského hokejového tria.

Ne že by Tavarese, který v novém ročníku místy špatně snáší otravnou hru osobních strážců (jeden příklad za všechny zde) i jistý pokles významu své role u Ostrovanů, již dohnal, nicméně s klidným svědomím můžeme říct, že je Strome na dobré cestě.  Čtyřbodovou show, svou první v NHL, kterou se rozloučil s rokem 2014, to jedině potvrdil.

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.