bahis siteleri

NHL.cz na Facebooku

Laine v životní formě? Finský snajpr dorazil do kempu skvěle připravený

4. října 2022, 16:01

Jiří Lacina

Druhý kemp v Columbusu během tří let. Svérázný Fin přišel z Winnipegu v průběhu „covidové“ sezóny 2020-21. Ve čtyřiadvaceti letech se chystá na svůj už sedmý ročník v NHL. A připravuje se pořádně tvrdě, v klubu s ním panuje velká spokojenost.

Loni to tak nebylo. Jeho příchod byl vnímán s jistou dávkou nejistoty. Jde o hráče s obrovským potenciálem, který měl ve dvaceti letech v nejslavnější lize na kontě 80 branek. Alex Ovečkin jich měl ve stejném věku 0. Výluka a nešťastný datum narození pustily slavného Rusa do ligy právě až ve dvaceti.

Laine ale svůj talent dál nerozvíjel. Po 36 a 44 trefách spadl na 30 a 28, poslední dva roky 12 a 26. Přizpůsoboval se novému městu, herní stylu, náročnému kouči Johnu Tortorellovi. Taky jednal o nové smlouvě. Nyní má jistotu do léta 2026, hraje za 8,7 mil. ročně.

56 bodů (26+30) v 56 zápasech loni nebyl špatný počin. Dokáže na něj navázat a za předpokladu plného zdraví se posunout? Podle The Athletic i lidí z klubu přišel Laine letos do kempu „viditelně vysekanější, s podkožním tukem na jednociferné úrovni“.

Kulturista na bruslích

Pro představu, průměrný podkožní tuk u muže je 25%, u ženy 35%, s věkem samozřejmě číslo roste. Pro sportovce bývá dobrá hodnota 10-15%, na jednocifernou úroveň klesají dálkoví běžci nebo cyklisté. Kulturisti jsou schopni jít na 3-4%, což je minimum, pod nímž už tělo ve velkém odbourává svaly. Kulturisti ovšem neladí formu na den, nýbrž na hodiny.

Pokud je Laine mezi hokejisty, z nichž některé zdobí druhá brada a očividná nadváha, pod 10%, pak v létě nejen tvrdě trénoval, ale nejspíš si i úzkostlivě hlídá stravu. To by značilo ve všech směrech profesionální přístup.

Góly dávat umí, to v kempu potvrdil. Je tedy nachystán na životní ročník?

„Viděl jsem ho bruslit dvakrát nebo třikrát. Jsem obrovsky ohromen, skutečně obrovsky ohromen,“ řekl prezident Blue Jackets John Davidson sdělovacím prostředkům. „Nažhavil se. V létě trénoval skutečně tvrdě.“

Na otázku, zda se cítí být v životní formě, nezapíral. „Řekl bych, že ano. Mám za sebou vážně skvělé léto, tvrdě jsem dřel. Ne že bych jiná léta nemakal, ale speciálně letos jsem to chtěl nakopnout ještě víc než dřív a cítím se výborně.“

Scéna pro nové ofenzivní duo je nachystána. Co nám Laine a Gaudreau předvedou?

Share on Google+

RSS | Kontakt | Všeobecné obchodní podmínky a pravidla | Cookies | Nastavení soukromí | Reklama - Provozovatel BPA sport marketing a.s. ve spolupráci s eSports, s.r.o.

ISSN 1214-5718 | dotazy na redakci: redakce@nhl.cz, obchod/reklama: obchod@hokej.cz, technický provoz: webmaster@hokej.cz

© Copyright - Všechna loga a známky NHL, loga a známky týmů NHL, jakožto další vlastnické materiály včetně log konferencí a obrázků Stanley Cupu jsou vlastnictvím NHL, NHL Enterprises, L.P. a příslušných týmů. © NHL Enterprises, L.P. Všechna práva vyhrazena.